Oudheidkamer Hoolt’n presenteert oostelijk deel Neerdorp tijdens Noaberavond - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Oudheidkamer Hoolt’n presenteert oostelijk deel Neerdorp tijdens Noaberavond

Geplaatst op: 25-02-2015 |

Op donderdagavond 5 maart vindt de “Noaberavond” van de Oudheidkamer Hoolt’n plaats.

Op deze avond kunnen donateurs en belangstellenden van de oudheidkamer genieten van opnieuw een presentatie over Neerdorp, dit keer de oostelijke kant. Het gebied ligt tussen de N332 (S14) en de Holterberg. Ook komt gastspreker Benjamin Manton van Stichting Ijssellinie langs voor een presentatie. De Noaberoamd begint om 20.00 uur in de Kandelaar te Holten (zaal open vanaf 19.00 uur).

Aan het begin van de avond komt gastspreker Benjamin Manton van Stichting Ijssellinie presenteren. Hij vertelt over de Koude Oorlog, het ontstaan van de Ijssellinie, de politieke omstandigheden van toen, de bescherming van de bevolking en de Cubacrisis. Hij schetst een beeld van de werking van de Ijssellinie bij Olst, Arnhem en Nijmegen.

Hierna volgt de presentatie van de werkgroep foto van de Oudheidkamer Hoolt’n. Vorig jaar was er heel veel belangstelling voor de fotopresentatie over Neerdorp, in het geheel opgezet en ontwikkeld door de werkgroep foto. Tijdens deze avond werd het gedeelte ten westen van de N332 (S14) vertoond.

Omdat Neerdorp een groot gebied beslaat, is dit jaar het oostelijk deel aan de beurt. Het gebied wordt begrensd door de N332, de Deventerweg en de Helhuizerweg tot de Koeweideweg. Een prachtig gebied aan de voet van de Holterberg! De huisnummering uit de jaren vijftig, zoals gebruikt werd door de gemeente, vormt de leidraad in de presentatie. Naast historische beelden komen ook foto’s van de huidige situaties voorbij, waardoor bezoekers de grote veranderingen die in de loop der tijden plaatsvonden, goed kunnen zien.

U bent van harte welkom op donderdag 5 maart om 20.00 uur in de Kandelaar te Holten (zaal geopend vanaf 19.00 uur). Voor donateurs en genodigden van de Oudheidkamer Hoolt’n is de toegang gratis (niet-donateurs betalen 5 euro p.p.).

Ga terug...