FIOD doet inval bij autobedrijf - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

FIOD doet inval bij autobedrijf

Geplaatst op: 25-02-2015 |

De FIOD heeft dinsdag in de gemeente Rijssen-Holten doorzoekingen gedaan in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar belastingfraude met auto's. Hierbij is administratie in beslag genomen.

De verdenking is dat een autohandelaar opzettelijk nieuwe en gebruikte personenauto's niet heeft opgenomen in de aangiften Belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM). Wanneer auto's geregistreerd worden, moet BPM betaald worden. Daarnaast heeft de autohandelaar vermoedelijk ook kilometerstanden gemanipuleerd om daarmee de waarde van geïmporteerde gebruikte auto's te drukken. Hierdoor wordt de af te dragen BPM verlaagd.

Klanten van de autohandelaar ontvangen binnenkort een brief van de Belastingdienst. De fiscus gaat de juiste waarde van de auto onderzoeken, omdat die mogelijk ook gevolgen heeft voor de bijtelling privégebruik auto.
De Belastingdienst controleert op de juiste toepassing van de BPM. Dit geldt zowel bij import als export. Vorig jaar zijn tientallen bedrijven bezocht om nader onderzoek te doen naar de juistheid van de aangiften BPM.
Zo werden er auto's geëxporteerd met ernstige schade terwijl op het verzoek om teruggaaf BPM stond dat de auto's geen schade hadden waardoor men de BPM terugkreeg. Deze handelaren ontvangen binnenkort Naheffingsaanslagen van € 1,5 miljoen inclusief boetes.

Ook dit jaar worden de controles voortgezet. Daarnaast wordt aandacht besteed aan vooropgezette constructies rond import en export van auto's en wordt opgetreden tegen manipulaties om de waarde van de parallel
geïmporteerde auto's te beïnvloeden.

In het reguliere importproces wordt de samenwerking versterkt met de markt en andere betrokken overheden zoals de RDW. Doel is om gezamenlijk een werkbaar proces in te richten waarbij de juiste data beschikbaar zijn.

Ga terug...