Susan Faal faciliteer initiatieven om werkgelegenheid te stimuleren - Radio 350

Susan Faal faciliteer initiatieven om werkgelegenheid te stimuleren

Geplaatst op: 25-02-2015 |

“Welkom meneer, welkom mevrouw!” Op een nette en vriendelijke manier worden we door de heren van Confetti welkom geheten in het Holtens Ondernemershus. Confetti biedt op deze manier dagbesteding aan jongeren met een beperking. Het is deze middag het eerste voorbeeld van een goede samenwerking tussen lokale ondernemingen die we deze middag zullen zien.

Het in november 2014 officieel geopende Ondernemershus biedt plek aan zelfstandige ondernemers voor wie het uitzicht vanaf de zolderkamer een doorn in het oog is geworden. In het gerenoveerde pand van de Holtense Rabobank zitten inmiddels 15 ondernemers die hier een nieuwe plek hebben gevonden om hun onderneming een boost te geven.

Niet alleen de frisse werkplek zorgt voor nieuwe inzichten en nieuwe kansen, dat zijn in grote mate de nieuwe ‘collega’s’ die de ondernemers in het Ondernemershus ontmoeten. Bestaande bedrijven leren elkaar kennen en helpen elkaar aan opdrachten. “Het is fantastisch om te zien hoe bedrijven op deze manier een kans krijgen om te groeien en nieuwe kansen kunnen pakken”, aldus kandidaat voor de provinciale statenverkiezingen Susan Faal-Takak. Samen met de CDA lijsttrekker Eddy van Hijum en een aantal CDA raadsleden uit de gemeente Rijssen-Holten laat ze zich bijpraten over de kansen die het Ondernemershus biedt.


Het werkbezoek wordt bij het Centrum voor Jonge Ondernemers (CVJO) in Rijssen voortgezet. De CDA’ers worden hier bijgepraat over de aanpak van het lokale CVJO. Waar het Ondernemershus reeds gestarte ondernemers een nieuwe werkplek biedt, is het ondernemerscentrum in Rijssen vooral gericht op pas gestarte ondernemers. Een mooi succesverhaal dat laat zien dat deze aanpak effect heeft is het verhaal van Smiling Mango. Drie pas gestarte ondernemers ontmoeten elkaar in 2013 bij het CVJO en werken gezamenlijk een nieuw idee uit waarbij ‘coole producten met een goed verhaal’ door middel van een website aan de man worden gebracht.

“Het CVJO verbindt bestaande bedrijven aan jonge ondernemers, onder andere door trainingen en workshops, maar daarnaast ontdekken de startende ondernemers ook elkaars talenten kennen, waardoor nieuwe initiatieven ontstaan. De gemeente heeft hier een geweldige rol gespeeld door deze ontwikkeling aan te zwengelen. Als provincie moeten we hiervan leren en daar, waar mogelijk, ook initiatieven om de werkgelegenheid te stimuleren faciliteren”, aldus een zichtbaar enthousiaste Susan.

Ga terug...