Centrum Seksueel Geweld Twente helpt slachtoffers seksueel geweld - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Centrum Seksueel Geweld Twente helpt slachtoffers seksueel geweld

Geplaatst op: 26-02-2015 |

1 maart 2015 opent het Centrum Seksueel Geweld Twente. Het Centrum Seksueel Geweld biedt dag en nacht hulp aan iedereen die kort geleden een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Artsen, verpleegkundigen, psychologen en politie werken in het CSG Twente samen om overlap en gaten in de zorg te voorkomen.

Alle acute zorg op 1 plek
Doel van het CSG Twente is slachtoffers van seksueel geweld zo snel mogelijk na het geweld goede en gerichte zorg te beiden. Alle zorg wordt geboden onder één dak. Dat betekent dat het slachtoffer maar naar één locatie hoeft en maar één keer zijn verhaal hoeft te vertellen. Door goede en gerichte zorg te bieden hoopt het CSG Twente de lange termijn gevolgen van seksueel geweld te verminderen.

Slachtoffers
Veel mensen, ongeacht leeftijd en geslacht, worden slachtoffer van seksueel geweld. In Nederland heeft 12% van de vrouwen en 3% van de mannen ooit een aanranding of verkrachting meegemaakt. Van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar maakt 1 op de 6 meisjes en 1 op de 25 jongens gedwongen seks mee.

Neem contact op
Het CSG Twente is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar via 06 – 212 40 110. Het is belangrijk dat het slachtoffer na een aanranding of verkrachting zo snel mogelijk (liefst binnen 72 uur, maar in ieder geval binnen 7 dagen) contact opneemt. Het eerste contact dat het slachtoffer heeft is met de casemanager van GGD Twente. De casemanager begeleidt het slachtoffer in het hele proces en legt uit waarom bepaalde zaken gedaan moeten worden. De casemanager zorgt ervoor dat andere partijen zoals het Medisch Spectrum Twente of de politie betrokken worden. Ook wanneer een slachtoffer geen politie wil betrekken is hij/zij welkom in het CSG Twente. Het slachtoffer kan dan wel gebruik maken van de medische en psychologische zorg.

Samenwerking
In het CSG Twente werken de volgende partijen samen: GGD Twente, Medisch Spectrum Twente, Huisartsendienst Twente-Oost, Politie, Veilig Thuis Twente, Mediant en Ambiq.
GGD Twente vervult naast het inzetten van de casemanagers en forensische artsen ook een coördinerende rol.

Voor meer informatie over Centrum Seksueel Geweld, kijk op www.ggdtwente.nl of www.centrumseksueelgeweld.nl.

Ga terug...