Zaterdag 7 maart, machinekeuring Overijssels kampioenschap zitmaaierrace - Radio 350

Zaterdag 7 maart, machinekeuring Overijssels kampioenschap zitmaaierrace

Geplaatst op: 27-02-2015 |

Op zaterdag 7 maart vindt de jaarlijkse machinekeuring voor deelnemers aan het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace plaats. De dag wordt georganiseerd door het Twents Zitmaaier Team (afgekort T.Z.T.), Het T.Z.T. begeleidt het Overijssels Kampioenschap en ziet er op toe dat deze wedstrijden eerlijk en veilig verlopen. De keuring vindt dit jaar plaats op het terrein van Autobedrijf Frank aan de Kryptonstraat 24 te Rijssen. Naar verwachting zullen er op de keuringsdag ca. 40 machines ter keuring worden aangeboden.

Zitmaaierracen klinkt ludiek maar wordt serieus beoefent. Een zitmaaierrace is een race met een tot meer dan 100 pk opgevoerde zitmaaiers op een onverharde baan. Wat is begonnen op een lokaal zomerfeest is uitgegroeid tot een waar kampioenschap met meer dan 40 deelnemers. Dit seizoen zijn er 8 wedstrijden welke meetellen voor het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace.

De hoofdzaak van de keuring is de machineveiligheid voor deelnemers, officials en natuurlijk het publiek. De verplichte veiligheidsvoorzieningen zijn dit jaar nog verder aangescherpt hiermee is de lat qua veiligheid weer hoger gelegd. De eisen waaraan de machines moeten voldoen staan beschreven in het reglement van het OK zitmaaierrace, op de website www.twentszitmaaierteam.nl is dit reglement in te zien.

Graag nodigen wij geïnteresseerden uit op deze keuringsdag om zo de mogelijkheid te hebben de machines van dicht bij te kunnen bekijken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de rijders welke de machines veelal zelf opgebouwd hebben.

Voor meer informatie over zitmaaierrace en het kampioenschap verwijzen wij u door naar www.twentszitmaaierteam.nl.

Ga terug...