Lezing door dr. Henk Vreekamp in Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Lezing door dr. Henk Vreekamp in Rijssen

Geplaatst op: 27-02-2015 |

De Stichting Rijssense Musea houdt op dinsdagavond 17 maart aanstaande de jaarvergadering met een lezing door dr. Henk Vreekamp. De lezing vindt plaats in de zaal van restaurant ’t Brodshoes, Bouwstraat 41, 7462 AX te Rijssen. De lezing is toegankelijk voor donateurs en niet-donateurs van de stichting.

De heer dr. Henk Vreekamp, schrijver en predikant houdt een boeiende lezing met als thema ‘Riessenders zeent fealijk dreedubbel…’ Hij is auteur van het boek ‘Zwijgen bij volle maan: Veluwse verkenning van Edda, Evangelie en Tora’. Daarin onderzoekt hij zijn Veluwse wortels en betrekt daarbij de Germaanse godenwereld, maar ook de Joodse religie. Tezamen met de boeken ‘De tovenaar en de dominee’ en ‘Als Freyja zich laat zien’ vormen deze boeken een Veluwe-trilogie. Dr. Vreekamp wil zijn lezers aanzetten tot een open zelfreflectie. Op zijn website www.vreekamp.nl kunt u meer informatie lezen over zijn diverse activiteiten.

Deze lezing is de eerste in een reeks van lezingen die de Stichting Rijssense Musea de komende tijd met de kort geleden opgerichte Stichting Historisch Oarfgood Riessen zal organiseren.

Vanaf 19.30 is de zaal open en wordt u ontvangen met een kopje koffie. Om 20.00 uur zal de secretaris van de stichting, de heer Dinant Brinks de avond openen en u het jaarverslag met de werkzaamheden in het afgelopen jaar meedelen. Aansluitend zal dr. Vreekamp spreken.

Voor donateurs is de entree gratis. Voor niet-donateurs kost het bijwonen € 5,00 inclusief een kop koffie bij aanvang. Niet-donateurs kunnen lid worden en hebben dan direct gratis toegang tot de lezing. Zij ontvangen bovendien als welkomstgeschenk het Woordenboek Rijssens Dialect. Gedurende het jaar heeft u vrij entree tot de Rijssense Musea en u ontvangt bovendien ieder kwartaal de Havezate Kroniek met interessante verhalen over het Rijssen van vroeger. Voor €25,00 kan een gezin donateur worden.

De jaarlijkse lezing wordt zeer goed bezocht. Het is daarom aan te raden uw entreebewijs vooraf te halen bij de balie van de Rijssense Musea, Kasteellaan 1b 7461 PV Rijssen. U kunt daar van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur terecht en op zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Als de zaal nog niet vol is, kunt u tevens bij de ingang van ‘t Brodshoes uw entreebewijs verkrijgen. Daar kunt u ook nog een mogelijk donateurschap aangaan.

Ga terug...