Haarschool in Holten in de wolken! - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Haarschool in Holten in de wolken!

Geplaatst op: 27-02-2015 |

De Haarschool gaat mee met het digitale tijdperk! De school is onlangs in 'the Cloud' gegaan. Er is een aantal Chromebooks aangeschaft die schoolbreed kunnen worden ingezet. Hierdoor kunnen de leerkrachten van de Haarschool geweldige lessen geven waarbij de leerlingen interactief betrokken zijn.

“De primeur om de nieuwe chromebooks te testen was aan groep 7 en 8 en wat was dit een succes”, aldus Wieke Bossink, leerkracht van groep 7. "De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor elk vakgebied zijn er ontzettend veel leuke oefensites. Zo hebben we bijvoorbeeld samen gerekend in quizvorm: De kinderen kregen een vraag op hun Chromebook te zien en alle antwoorden die ze gaven kwamen op het digibord. Super leerzaam én leuk! Ook zijn er een aantal leerkrachten actief aan de slag gegaan met het maken van een eigen Yurls pagina: hierop verzamelen ze allerlei websites waarop kinderen kunnen oefenen voor de verschillende vakgebieden."De Haarschool gaat met deze books werken in combinatie met Office 365 en alles wordt 'webbased', dit geeft veel mogelijkheden voor de toekomst.

Chromebook
De Chromebook werkt op het Chrome-besturingssysteem van Google en is snel, licht en gebruiksvriendelijk. Chromebooks werken niet met traditionele pc-applicaties maar met web gebaseerde apps. Ze worden geleverd met je favoriete Google-functionaliteiten, zoals Google Zoeken, Gmail, YouTube en Hangouts.

Ga terug...