Cursus paard en welzijn bij manege Snorrewind - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Cursus paard en welzijn bij manege Snorrewind

Geplaatst op: 27-02-2015 |

Manege Snorrewind organiseert weer de KNHS cursus "Paard & Welzijn" op 8, 15 en 22 april. Deze cursus is voor iedereen, die meer wil leren over paarden (ook van buiten Snorrewind).
Onderwerpen van de cursus zijn o.a.:
* Welzijn
* Voeding
* Huisvesting
* Omgang en verzorging
* Gezondheid en preventie
* Aankoop paard
* Vervoer

Hoe spreek ik de taal van mijn paard? Hoe ziet een gezonde voeding eruit? Hoe herken ik of mijn paard iets onder de leden heeft? Voelt mijn paard zich goed? Waar moet ik op letten bij het kopen van een paard? Hoe vervoer ik mijn paard op de juiste manier?

Tijdens de cursus Paard en Welzijn wordt er antwoord gegeven op al deze vragen. De cursus bestaat uit vijf modules van ieder één les. Elke les bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte, zodat de opgedane kennis direct kan worden toegepast.

Verzorging, welzijn en de omgang met het paard vormen de kern van het educatieve en praktische boek Paard&Welzijn, dat tijdens de cursus aangeschaft kan worden. Een boek dat voor iedere paardenbezitter en paardenliefhebber absoluut de moeite waard is om te lezen. Het boek besteedt aandacht aan welzijn, voeding, huisvesting en aan de omgang en verzorging van het paard.

Leer bijvoorbeeld hoe je de vervelende kwaal ‘mok’ kunt voorkomen, wat de kenmerken zijn van een gezond paard, waarom de steun van bandages vaak wordt overschat, wat de vijf pijlers zijn van paardenwelzijn, waarom het te vaak invetten van de paardenhoef niet goed is voor de kwaliteit en welk gevaar je paard loopt bij het drinken van veel koud water na een zware training.

Ism een veterinair deskundige organiseert Manege Snorrewind in de accommodatie (theorie en praktijk) deze interessante cursus in 3 avonden op 8, 15 en 22 april.
De cursus is voor iedereen die iets met paarden heeft of wil krijgen. Voor ruiters die meer willen leren dan alleen paardrijden. Maar cursisten hoeven niet te kunnen paardrijden. Te denken valt ook aan partners of ouders van ruiters, beginnende ruiters of paardenhouders. Een goede aanvulling van kennis wanneer overwogen wordt een paard of pony aan te schaffen. Ook voor paardenliefhebbers van buiten Snorrewind.

Voor meer informatie en inschrijfformulier: www.snorrewind.nl/cursus-paard-en-welzijn/

Ga terug...