Blauw Wit verliest in matige thuiswedstrijd (1 – 3) - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit verliest in matige thuiswedstrijd (1 – 3)

Geplaatst op: 01-03-2015 |

Op de hobbelige grasmat van sportpark ’t Vletgoor heeft Blauw Wit de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter S.V.V. ’56 uit Sibculo verdiend verloren. De thuisploeg had een behoorlijke offday en dat gaf de bezoekers na rust de kans simpel een voorsprong te nemen. Daarna drong de thuisploeg wel aan, scoorde gelijk, maar de scherp counterende gasten konden na defensief falen van de achterhoede weer simpel een voorsprong nemen om deze enkele minuten later nog verder uit te bouwen.

In de beginfase leek het er niet op dat Blauw Wit deze middag de tweede nederlaag van dit seizoen zou oplopen. Met goed positiespel werd van meet af aan het doelgebied van de gasten opgezocht doch het tempo lag te laag om zo de gasten te verrassen. De spelers uit Sibculo waren gekomen om het Blauw Wit zo moeilijk mogelijk te maken, ingegeven door de overwinning van vorige week thuis tegen Sportlust Glanerbrug. Bovendien bleek de doelman een behoorlijke sta in de weg voor de Blauw Wit aanvallers want alle ”hoge” ballen van Blauw Wit waren een prooi voor de keeper. In de tiende minuut een dot van een kans voor Jordy op een strakke voorzet van Thomas doch hij viel ongelukkig in z'n draaiende beweging, weg 100% kans. Blauw Wit bleef wel drukken maar een echte opening wilde maar niet komen. Dat het via de vleugels moest bleek wel duidelijk doch het laatste gevaar werd door de prima doelman teniet gedaan. Naarmate de eerste helft vorderde verslapte de concentratie en kon S.V.V. af en toe counteren maar dit leverde gelukkig geen gevaar op. Tot tweemaal toe kon Thomas vanaf links opkomen door z'n tegenstander uit te spelen doch zag zijn harde schoten via een verdediger naast gaan. Nog een aantal vrije trappen kreeg Blauw Wit te nemen net buiten het doelschopgebied doch aan de boogbal van Edwin kon Jordy geen doeltreffend gevolg geven en de bal van Michel krulde rakelings over. Ruststand 0 – 0.

De totale ommekeer zat in de tweede helft. Twee minuten na rust kon S.V.V. gelukkig en slim op voorsprong komen. De linksbuiten kon ongehinderd naar de achterlijn opkomen, naar binnen trekken langs de achterlijn en z'n strakke, lage voorzet gaf aanvaller Kevin Prijs de gelegenheid om ongehinderd de bal in het net te schieten 0-1. Blauw Wit was aangeslagen en moest nu echt wel komen en deed dat dan ook. Enkele minuten later veroorzaakte een S.V.V. -verdediger, onder druk gezet, een handsbal in het doelgebied en wees de goed leidende scheidsrechter de Vries uit Enschede gedecideerd naar de stip. Michel Stam wist hiermee wel raad en schoot onberispelijk binnen 1-1. Twee tellen later had Thomas zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. Een voorzet van rechts kwam voor zijn voeten en op nog geen zes meter afstand knalde zijn schot helaas tegen de doelman waardoor de bal weer terugkaatste in het veld. Enkele minuten later een blunder, te laat ingrijpen van een Blauw Wit verdediger en hierdoor kon Rick van Dijk ongehinderd inschieten 1-2. Nog geen vijf minuten later, na sterk aandringen van Blauw Wit counterde S.V.V. naar een grotere voorsprong. Een verdwaalde trap kwam achter de Blauw Wit defensie en de snel uitkomende doelman William werd met een boogbal verrast door de snel mee gesprinte Jan Nijboer 1-3. Natuurlijk stond de nieuwe stand in geen verhouding met vertoonde voetbalspel van de gasten, maar als jezelf niet scoort geef je de tegenstander wel de kans, volgens een bekende voetbalwet. Binnen een tijdsbestek van tien minuten werden er nog een drietal wissels toegepast. Geert Veneklaas Slots verving Nick de Bie, Stefan Aanstoot kwam Jurgen van Dijk vervangen en Jacco van Alst kwam nog in het veld voor Patrick Bolink. Helaas mocht het niet meer baten, Blauw Wit had blijkbaar moeite met de enigszins aangepaste opstelling vanwege personele problemen en liet zich aftroeven door een tegenstander die wel de draad oppakte om de laatste plek van de ranglijst te verlaten terwijl Blauw Wit een tweetal plaatsen zakt (vierde met één wedstrijd minder). Lachende derde was het niet spelende De Esch dat twee van de vier achtervolgers zag verliezen en hierdoor steeds dichter bij het kampioenschap komt. Volgende week zaterdag speelt Blauw Wit uit bij Quick ’20 dat ook al verrassend thuis van Voorwaarts winst te winnen. Blauw Wit is gewaarschuwd en zal uit een ander vaatje moeten tappen!

Opstelling: William Kolkman, Remco Stam, Arian Vorkink, Max Schuppert, Jurgen van Dijk,
(Stefan Aanstoot), Patrick Bolink (Jacco van Alst), Edwin Bolink, Michel Stam, Nick de Bie (Geert Veneklaas Slots), Jordy Kamphuis en Thomas Nijkamp.

Ga terug...