Cultureel uitstapje Muziekschoolleerlingen - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Cultureel uitstapje Muziekschoolleerlingen

Geplaatst op: 02-03-2015 |

Zestien orgelleerlingen van de Rijssense Muziekschool gingen zaterdag op excursie naar de monumentale Bergkerk in Deventer.Zij kregen daar de gelegenheid om het historische orgel te bespelen. Een bijzondere ervaring: het bespelen van zo’n oud instrument in een ruimte met een nagalm van vele seconden is iets wat je als jonge organist niet dagelijks meemaakt.

Directeur Dick Sanderman van de Rijssense Muziekschool vertelt dat zulke uitstapjes bijzonder leerzaam zijn. “We proberen dat dan ook regelmatig te doen: zo zijn we met de orgelleerlingen al een paar keer naar Groningen geweest, naar het Orgelmuseum in Elburg, naar de Michaëlskerk in Zwolle. Pianoleerlingen bezochten het restauratieatelier van de firma Schumer in Hengelo, de blazers gingen naar Limburg”.

Aanstaande vrijdag verzorgen leerlingen van de Muziekschool de muzikale omlijsting tijdens de opening van de nieuwe bibliotheek.

Ga terug...