Politie realiseert veel doelstellingen voor 2006 al - Radio 350
Nu op Radio 350
20:00 - 22:00 uur
Streektaal
Playing
Straks
22:00 - 23:00 uur
Blasmusik Klingt So
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Politie realiseert veel doelstellingen voor 2006 al

Geplaatst op: 13-11-2004 |

In 2003 zijn de zogenaamde prestatiecontracten tussen de politieregio’s en het Ministerie van Binnenlandse Zaken ingevoerd. Via het prestatiecontract verplicht een korps zich om voor 2006 te zorgen voor verbetering op een groot aantal onderdelen zoals: meer aanhoudingen van verdachten, meer bekeuringen met staande houding, meer tevredenheid onder de burgers, alsmede interne doelstellingen als minder ziekteverzuim.

Die afspraken zijn vertaald in verschillende doelen. Ieder jaar kijkt het Ministerie van Binnenlandse Zaken of de korpsen op koers liggen. Naar aanleiding van het bereiken van doelen wordt aan een korps een extra geldbedrag uitgekeerd.

Uit de resultaten van 2003 blijkt dat Twente op koers ligt met het vergroten van veiligheid in de regio als het gaat om het politiële aandeel. Op basis van deze resultaten krijgt politie Twente een extra bedrag van ruim € 717.000,-. De politie Twente zal dit bedrag vrijwel geheel gaan investeren in verdere innovaties en verbeteringen. Vorig jaar was er naast een geldbedrag ook een eretitel aan de prestatiebeloning verbonden en werd Twente door het ministerie verkozen tot: ‘het beste korps van Nederland in 2002’. Deze titel blijft in Twente omdat in het nieuwe systeem van beoordeling de verkiezing van het beste korps geschrapt is.

Belangrijker dan de titel is de constatering van het ministerie dat de Twentse bevolking ook in 2003 het meest tevreden was over de verrichtingen van het korps. Nergens in Nederland zijn de burgers zo te spreken over de prestaties en de beschikbaarheid van het Twentse korps. Andere belangrijke punten uit de rapportage zijn:

Dat ziekteverzuim een grote invloed heeft op de totaalwaarde. Veel korpsen blijken de doelstelling voor 2006 ruim gehaald te hebben. Twente zit met 6,7 al onder de 7% (doel 2006). De 1,38 geeft aan dat Twente al 138% van haar doelstelling gehaald heeft.

Staande houdingen hebben ook grote invloed op het gemiddelde. Twente heeft de doelstelling al bijna gerealiseerd (95%). Twente scoort hiermee in de middenmoot.

Twente heeft bijna een kwart van de doelstelling van 2006 op het gebied van Verdachten OM gehaald. Uitgaande van de eigen lineaire groei (elk jaar 25% extra) zitten we hier net onder. Maar wel ruim boven de 15% groei die BZK aanhoudt voor het eerste jaar. Dit is een aandachtspunt. Overigens kreeg Twente een compliment van BZK en Justitie omdat het korps niet gevlucht is in ‘flutzaken’.
De groei (beschikbaarheid) is al voor 75% gerealiseerd. Op dit moment zit Twente op 5,4. Dit moet nog 0,1 omhoog. Twente scoort hiermee een 10e plaats landelijk.
De verdeling van het geld is op basis van korpssterkte gebeurd en is niet gerelateerd aan prestaties anders dan dat je gemiddeld 15% realisatie doel 2006 moest laten zien. Twente liet met 66% realisatie een behoorlijk resultaat noteren. Zeker omdat het prestatie niveau de voorgaande jaren al op een hoog niveau lag.

Ga terug...