Moniek Kleinsman introduceert de CDA Fit Kit - Radio 350

Moniek Kleinsman introduceert de CDA Fit Kit

Geplaatst op: 03-03-2015 |

Vorige week was de gemeente Rijssen Holten volop in het nieuws omdat er geconstateerd was, dat meer dan 50% van de 260 ambtenaren in het stadhuis in Rijssen te dik zou zijn. Dat percentage zou 10% boven het landelijk gemiddelde liggen. Moniek Kleinsman, ex-topsporter, lifestyle coach en kandidaat Statenlid van het CDA, schrok enorm van dit bericht. Zij dacht na en kwam op het idee om iets te ontwikkelen dat een gezondere levensstijl zou bevorderen. Het werd de CDA Fit Kit, een rugzakje vol met tips voor een gezonde leefstijl.

De CDA Fit Kit kan er voor zorgen dat de inwoners van Overijssel bewuster om kunnen gaan met hun gezondheid. Met een gezonde levensstijl, waarbij er goed gelet kan worden op eten en bewegen, blijven de mensen fitter en vitaler en kunnen ze meer en langer genieten van hun leven.

Zoals gezegd was Moniek Kleinsman in eerste instantie geschrokken van het bericht op RTV Oost. Moniek: "Ik schrok nog al van de directe bewoording dat 50% van de 260 ambtenaren in het stadhuis te dik waren. Ik kan me voorstellen dat de toon niet bij iedereen in goede aarde is gevallen. Het is mijn inziens niet de manier om mensen positief te stimuleren. Schijn bedriegt vaak. Ook een slanke medewerker die dagelijks vele blikjes Red Bull drinkt of onvoldoende slaapt kan zelfs ongezonder zijn als een medewerker met overgewicht en wel voldoende sport en beweegt. Ik hoop met deze CDA Fit Kit het projectteam te stimuleren een mooi project op te zetten’.
Moniek vervolgt: ‘In mijn huidige werk ontmoet ik veel mensen die stoeien met persoonlijke leefstijl dilemma's. Niemand kiest bewust voor een ongezond leven maar ik merk dat velen van ons wel graag gezond willen leven. Het is mooi wanneer je mensen met kleine stapjes vooruit kunt helpen want gedragsverandering creëer je niet in één maand’.

De CDA Fit Kit bestaat uit basisinformatie over voeding, een voedingsschema, een handleiding voor het maken van je eigen voedingsanalyse, een broodtrommel, een stoommandje om je groenten te stomen, een centimeter om je omvang te bepalen en een bidon.

Ga terug...