Robots op Reggesteyn - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Robots op Reggesteyn

Geplaatst op: 20-06-2006 |

Op donderdag 29 juni vanaf 11.30 uur presenteren tweedejaarsleerlingen van CSG Reggesteyn robots die zij zelf hebben gebouwd voor een techniekproject. De school organiseert het project om leerlingen op een moderne en aantrekkelijke manier kennis te laten maken met metaal- en elektrotechniek. In totaal hebben 650 leerlingen uit Rijssen en Nijverdal (vestiging Noetselerbergweg) aan het unieke project meegewerkt. Het project werd voor een belangrijk deel gefinancierd Metal Machinebouwers BV uit Nijverdal; de robots zelf zijn afkomstig van bureau TOP.

Het project ‘Mijn robot’ bestaat uit een lesprogramma dat is onderverdeeld in modulen. Hierbij vervaardigen leerlingen telkens een gedeelte van de robot. Elke leerling ontwerpt aan de hand van het lespakket een eigen robot en stelt die vervolgens samen. De leerling is onder meer bezig met elektriciteit, de werking van tandwielen, technische tekeningen lezen, solderen, boren en montage. Met als resultaat een complete robot die kan lopen en met zijn armen heen en weer zwaaien.

Reggesteyn plaatst het maken van een robot in een bredere context. In lesbrieven bij het project kunnen de leerlingen achtergrondinformatie lezen over de ontstaansgeschiedenis en toepassingen van robots. Op een cd-rom konden de leerlingen een korte introductie te zien van de meest aansprekend technische beroepen van dit moment.

Ga terug...