Reünie  25 jaar wintersport bij sportclub Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reünie 25 jaar wintersport bij sportclub Rijssen

Geplaatst op: 05-03-2015 |

Op 27 maart aanstaande organiseert Sportclub Rijssen een reünie van de jaarlijkse wintersportreis die inmiddels al 25 jaar wordt georganiseerd.

Dat een voetbalvereniging een wintersportreis organiseert is al op bijzonder op zich. Bij Sportclub Rijssen reist er al 25 jaar lang een gezelschap van tot wel 60 personen af naar Oostenrijk voor een week vertier op de lange latten. Hoe uniek is dat! In 1990 waren het Dick Beverdam en Martin Rutterkamp die de handen in een sloegen voor de organisatie van een wintersportreis. Het bleek een gouden koppel. Dick Beverdam had vanwege zijn achtergrond als sportinstructeur bij defensie wel vaker met een dergelijk bijltje gehakt. Bij Martin zit het organiseren van gezellige evenementen blijkbaar in zijn genen, want behalve de wintersportreis heeft hij ook de succesvolle 6x6 en olieboltoernooien op zijn naam staan.

Jaarlijks staat er in januari een luxe touringcar klaar op de Koerbelt om een groep enthousiastelingen naar Oostenrijk te begeleiden. Veelal ergens in het Zillertal, maar ook St. Johann im Pongau en Brixen im Thale zijn geen onbekend terrein voor de Sportclubbers. Het blijkt elk jaar weer een week vol vertier en vermaak, zowel op de pistes als er buiten.Voor de skilessen werden er een aantal collega’s van Dick en/of ervaren skiërs uit het sportclubcircuit meegenomen die de beginnelingen de eerste beginselen van het skiën bijbrengen.

Vooral in de beginjaren, toen er bijna alleen maar mensen meegingen die nog nooit geskied hadden, hadden deze mensen er af en toe best de handen vol aan om iedereen weer veilig beneden te krijgen. Er waren mensen bij die nog nooit een berg van dichtbij hadden gezien, laat staan dat ze van iets van wintersport wisten. Skiën in een spijkerbroek was toen heel normaal en handschoenen waren voor watjes. Dan blijkt er toch wel het een en ander veranderd, bij een steeds groter deel van de groep behoort zelfs de skihelm tot de standaarduitrusting tegenwoordig. Gelukkig hebben zich, op een enkele blessure na, in al die jaren nooit ernstige ongelukken voorgedaan.

Behalve vertier op de pistes is er natuurlijk ook altijd het nodig plezier buiten de pistes te beleven. Met alle mooie verhalen en anekdotes van de afgelopen 25 jaar kan gerust een bestseller worden uitgebracht.

Zo was er eens iemand die na een aantal dagen klaagde dat zijn voeten zo zeer deden. De skileraar concludeerde dat het óf een nieuw model skischoen betrof waarbij, de bindingen aan de binnenkant waren gemonteerd óf schoenen zaten verkeerd om aan. Ook was er iemand die ruime bochten maakte over de volle breedte van de piste, terwijl de skileraar had gevraag om te oefenen op het korte bochtenwerk. Zijn verklaring was dat hij een skipas had voor het hele gebied. Ook de prijsuitreiking van de slalomwedstrijd op de laatste avond was altijd een spektakel. Steevast waren er een aantal personen met exact dezelfde tijd, zodat er een hilarische opdracht aan te pas moest komen om te bepalen wie op welk plek geëindigd was. De ontgroening voor de beginnelingen, waarbij ze een skilat in de mond krijgen waarover een oostenrijkse obstler wordt gegoten, zal velen ook nog heugen.

In de loop der jaren is de groep deelnemers zeer dynamisch gebleken. Elk jaar vallen er een aantal af en elk jaar komen er ook weer een aantal bij. In de loop der jaren zijn er honderden mensen die ooit mee zijn geweest met de wintersportreis van Sportclub Rijssen.

Speciaal voor hen wordt er op 27 maart een reünie georganiseerd in het clubhuis van Sportclub Rijssen. Kijk voor meer info of opgave op www.sportclubrijssen.nl

Ga terug...