Studenten De Waerdenborch in gesprek met bestuurders - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assuranti├źn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Studenten De Waerdenborch in gesprek met bestuurders

Geplaatst op: 05-03-2015 |

Studenten van middelbare school De Waerdenborch in Holten kregen op woensdag 4 maart een gastles van Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel en Hein Pieper, dijkgraaf van Waterschap Rijn en IJssel.
Op 18 maart 2015 zijn er voor het eerst gecombineerde verkiezingen voor provincie en waterschap. Reden voor beide bestuurders om samen de jongeren op te zoeken.

Provincie Overijssel verzorgt samen met de waterschappen, voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart, gastlessen op Overijsselse scholen. Jongeren maken zo kennis met de democratie, het werk van de provincie en het waterschap. Alle lessen worden begeleid door een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat.

Naar de stembus
Jongeren zijn veelal onvoldoende op de hoogte van de taken van de provincie, het waterschap en hoe het bestuur en de democratie is georganiseerd. Provincie Overijssel gaat daarom met de jongeren in gesprek op de eigen school.
Ook worden ze geïnformeerd over de verkiezingen en gestimuleerd om op 18 maart naar de stembus te gaan. Het waterschap wil jonge stemmers laten zien hoe zij invloed kunnen uitoefenen op de samenstelling van het waterschapsbestuur en hiermee ook op de besteding van hun eigen belastinggeld.

Jong Overijssel doet mee!
De gastles met bestuurders is een onderdeel van het programma 'Jong Overijssel doet mee!'. Met dit programma besteedt de provincie Overijssel extra aandacht aan jongeren om hen meer te betrekken bij de democratie.

Ga terug...