Rijssen zet de toon in Parkgebouw - Radio 350

Rijssen zet de toon in Parkgebouw

Geplaatst op: 05-03-2015 |

Dat Rijssen-Holten muziektalent binnen de gemeentegrenzen heeft was al bekend. Nu wordt dit voor het eerst op unieke wijze gecombineerd in de voorstelling Rijssen Zet De Toon in Parkgebouw Rijssen. Op vrijdag 13 maart staan er negen zeer gevarieerde acts op het programma in de kleine theaterzaal. Het thema van de avond is 'contrast'.

De meeste deelnemers spelen daarbij twee nummers en treden tijdens één muziekstuk helemaal buiten hun 'comfort-zone'. Of het contrast zit 'm in een vader-zoon optreden. Maar ook in bijvoorbeeld twee genres binnen één muziekstuk.

Het grootste contrast zit hem deze avond echter wel in de diversiteit van de deelnemers: Popgroep Rumor Has It, sopraan Ineke Littooij, saxofoniste Lisa Rensen, 'rockers' Mats & Tonny Becker, zangeressen Laura Schulenburg & Ingrid Averesch, gemengd koor Pursang, cellisten Margriet van Riggelen & Lars Meier, (een deel van) Shantykoor De Leesanghers en tot slot pianist (79) Frans van Hoof. De muziek die wordt gespeeld varieert van klassiek tot rock, van jazz tot folk. Alle deelnemers komen uit de gemeente Rijssen-Holten, de jongste is 11 jaar en de oudste 79 jaar. Kortom een avond vol variatie!

Rijssen Zet De Toon is geïnitieerd om de deelnemers een podium te bieden en de gasten een gevarieerde muziekavond. Laagdrempelig en zonder competitie. Alles draait om de muziek, de sfeer en het leren van elkaar.

Uiteraard willen de deelnemers aan Rijssen Zet De Toon graag voor publiek optreden. Dus iedereen mag komen genieten van al dit muziektalent. Aanvang 20.00 uur. Om teleurstellingen te voorkomen is reserveren wel gewenst. Dit in verband met het beperkt aantal zitplaatsen in de Van Dam zaal. Tickets à € 7,50 (exclusief € 0,50 verenigingskosten) kunnen worden besteld via www.parkgebouw.nl of aan de kassa van het Parkgebouw (op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur).

Ga terug...