Presentatie zonnewijzers basisscholen - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Presentatie zonnewijzers basisscholen

Geplaatst op: 20-06-2006 |

Op dinsdag 4 juli zijn er op CSG Reggesteyn zonnewijzers te zien, ontworpen door basisschoolleerlingen. De presentatie vindt plaats op de vestiging aan de Noetselerbergweg van 19 tot 20.30 uur. Het gaat om de uitwerking van een technasiumproject dat Reggesteyn aan basisscholen heeft aangeboden. Net als bij de technasiumopdrachten voor scholieren van Reggesteyn zelf, kregen de leerlingen te maken met een echte opdrachtgever; de Sterrenwacht Hellendoorn. Een medewerker van de Sterrenwacht verzorgde een gastles over verschillende soorten zonnewijzers en op welke manier die de tijd laten zien. Vervolgens kregen de kinderen de opdracht zelf een zonnewijzer te ontwerpen. Tijdens de presentatie zijn de resultaten te bewonderen door ouders en andere belangstellenden.

Leerlingen die aan het project hebben meegedaan, zij n afkomstig van de volgende basisscholen: Prinses Ireneschool, de Bongerd, Prinses Margrietschool, de Jan Barbier en de Triangel. De kinderen werkten drie middagen aan hun zonnewijzer. Docenten beeldende vorming en techniek van Reggesteyn begeleidden hen.

Dit jaar is het eerste jaar waarin Reggesteyn het project aanbiedt aan basisscholen maar het is de bedoeling dat dit jaarlijks een vervolg krijgt. De school voert met ingang van het komende schooljaar voor haar eigen havo- en atheneumleerlingen het technasium in en wil, in samenwerking met het basisonderwijs, ook aan jongere leerlingen laten zien hoe je op een leuke manier dingen kunt maken op het gebied van natuur en techniek. Ook is het project gericht op een betere aansluiting tussen basis- en voortgezet onderwijs.

Technasium
Het technasium is een nieuwe onderwijsformule voor havo- en atheneumleerlingen. Het is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen op een leuke en praktische manier kennismaken bèta-onderwijs. In het technasium staan de vaardigheden “onderzoeken” en “ontwerpen” centraal. Scholieren werken daarbij in projectvorm gericht aan onderzoeksopdrachten. Om tot een tastbaar resultaat te komen, werken ze samen met mensen uit de beroepspraktijk of het vervolgonderwijs.

Ga terug...