Vmbo-talenten Reggesteyn pakken ticket naar finale Junior Vakkanjers - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vmbo-talenten Reggesteyn pakken ticket naar finale Junior Vakkanjers

Geplaatst op: 07-03-2015 |

Het team van CSG Reggesteyn heeft vrijdagmiddag een ticket naar de finale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2015 in de wacht gesleept. De Rijssense vmbo-techniektalenten wonnen in Veenendaal de regiofinale met hun zelfgebouwde festivalbike en kunnen zich opmaken voor de eindstrijd. Bij de wedstrijd voor duo's (installeren en energie) ging de eerste plaats naar leerlingen van Cals College uit IJsselstein.

Opdrachten
De Junior VakkanjerWedstrijden zijn spannende techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo. Meer dan 500 vmbo-talenten werkten de afgelopen maanden op de eigen school aan ontwerp en bouw van een festivalbike (teamopdracht) of een mobiele veldkeuken (duo's Installeren en Energie). Na de schoolfinale en regiofinales wacht in april de ontknoping: de landelijke finale. CSV Het Perron in Veenendaal was vrijdag de eerste van vijf regiofinales.

Landelijke finale
De beste acht teams en acht duo's van de regiofinales plaatsen zich voor de landelijke eindstrijd. Die is donderdag 9 april 2015 tijdens het techniekevenement Game On in Gorinchem. Tijdens Game On is tegelijkertijd ook een oefeninterland van Vakkanjers (techniektalenten van ROC's en bedrijven) die in augustus meedoen aan WorldSkills 2015 in Braziliƫ. De wedstrijd is live te volgen op livestream.devakkanjers.nl.

De uitslag van de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden in Veenendaal:

Teamwedstrijd (festivalbike)
1. CSG Reggesteyn - RIJSSEN
2. CSV Het Perron - VEENENDAAL
3. Het Assink Lyceum - EIBERGEN

Ga terug...