Zaalvoetballers Excelsior31 herpakken zich ondanks stroeve start - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zaalvoetballers Excelsior31 herpakken zich ondanks stroeve start

Geplaatst op: 07-03-2015 |

Na twee nederlagen op rij, heeft het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 vrijdagavond weer een zege geboekt. In Rijssen was het tegenstander SK Turkuaz 1, na een ruststand van 4-1, uiteindelijk met 10-3 de baas.

Waar de supporters van Excelsior’31 na twee nederlagen een mooie zaalvoetbalavond verwachten in thuishaven de Reggehal, was het begin van de wedstrijd bedroevend. Er leek deze avond geen verbetering in het spel te zitten van de Rijssenaren; tot aan vier minuten voor rust. Het boog in de eindfase van de eerste helft een 0-1 achterstand, met een aantal mooie aanvallen, om in een 4-1 voorsprong door doelpunten van; Henk Lankamp, Nathan Oraile en tweemaal Aggasi Daneljan.

Kort na rust liep Nathan Oraile tegen een gele kaart aan. Waar Excelsior’31 in het verleden regelmatig met een man minder dit soort situaties overleefde, lijkt de huidige tactiek hierin niet te werken. Evenals in voorgaande wedstrijden, resulteerde het ook ditmaal in een tegendoelpunt.

Het leek weer spannend te gaan worden, maar al snel wist Arnoud Baan het net te vinden. Hierna was het gallery-play voor Excelsior’31 en was er maar één team dat volop kansen kreeg. Excelsior’31 benutte er vervolgens nog precies één handvol, waardoor de wedstrijd op een 10-2 zege afstevende. Een slordigheidje in de defensie van Excelsior’31 betekende uiteindelijk een 10-3 eindstand.

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Excelsior’31 nu vier punten voorsprong op Walk Inn Boys, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Aankomende week zijn er geen wedstrijden in de Topklasse E. De week daarop speelt het op vrijdag 20 maart in en tegen Ruurlo. Mocht Excelsior’31 deze wedstrijd weten te winnen, wat niet vanzelfsprekend is, en concurrent Walk Inn Boys tegen een nederlaag aanlopen, is het kampioenschap een feit.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 1: Nathan Oraile (3x), Agassi Daneljan (2x), Arnoud Baan (2x), Henk Lankamp (2x) en Jan Borghuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (K), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Nathan Oraile en Henk Lankamp
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel

Ga terug...