Wouter Tijink uit Rijssen derde tijdens NK -15 jaar - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wouter Tijink uit Rijssen derde tijdens NK -15 jaar

Geplaatst op: 08-03-2015 |

Zaterdag 7 maart vonden de Bondskampioenschappen -15 jaar plaats in Eindhoven.

Van judovereniging Tubbergen, Harbrinkhoek, Albergen, Geesteren namen er 5 judoka's deel aan dit in de mond door iedereen genoemde Nederlandse Kampioenschappen. Sinds dat de vereniging een eigen judoruimte heeft verbouwd aan de Laan van Indië te Almelo, zit er een flinke groei binnen de club. De trainingsmogelijkheden zijn groter geworden en de centrale ligging bepaalt hier mede in.

Tess Krisman liet een geweldige inzet zien, maar kwam net tekort om een partij winnend af te sluiten. Carmen Dijkstra had de afgelopen week ziek in bed gelegen en dat zette een streep door haar plannen om een podiumplaats te behalen. Ze had een goede aanloop naar dit kampioenschap, maar tegen ziekte was ze niet opgewassen. Ze verloor haar beide partijen doordat ze fysieke kracht miste.

Max Rudiger kwam ook net iets te kort om potten te breken. Wouter Tijink won zijn eerste twee partijen in de klasse -50 kg van Luke van Drongelen uit het district Zuid-Nederland en van Hessel Nicolai uit Noord-Nederland. De volgende partij verloor hij van de uiteindelijke winnaar Lex Karamat Ali en kwam daardoor in de verliezersronde terecht. Hier won hij van Lesley Sneeloper uit Oost-Nederland en van Deanio Dobbelaer uit Midden-Nederland. Nu was Wouter zo ver dat hij om de bronzen plak kon gaan judoën, deze moest hij tegen de broer van Lex, Levi Kalamt en tot grote vreugde van iedereen, sloot hij deze winnend af. Een mooi resultaat, met name, omdat er bij de heren maar twee judoka's uit Oost-Nederland in de prijzen vielen.

Bo Sanders kwam uit in de -66 kg. Hij begon met een vrijloting en won vervolgens van Stijn van Elk uit Noord-Holland. In zijn volgende partij verloor hij van de uiteindelijke winnaar Tom Evers uit Midden-Nederland. Ook Bo ging dus naar de verliezersronde en daar won hij van Krijgsman uit Zuid-Holland en Stijn van Elk van uit Noord-Holland. In de strijd om de derde plek verloor Bo jammer genoeg van Bram van der Elst uit Noord-Nederland. Een knappe vijfde plek viel hem ten deel.

Een geweldig resultaat voor de vereniging en de beide wedstrijdleraren Joep en Max Ritzen en krachttrainer Roy Wesselink zijn blij dat er na zoveel inspanningen zo’n mooi resultaat is verschenen.

De wedstrijdselectie traint hard en gaat, naast de vele trainingen binnen de vereniging, ook naar de landelijke centrale trainingen in bijvoorbeeld Heerenveen, Heerde en Nieuwegein.

Ga terug...