R.K.S.V. houdt koploper in bedwang - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

R.K.S.V. houdt koploper in bedwang

Geplaatst op: 09-03-2015 |

Thuis tegen koploper De Esch pakte R.K.S.V. een verdiend punt door met 1-1 gelijk te spelen. In alle opzichten was dit gelijkspel verdiend te noemen, want de Rijssenaren waren op alle fronten minimaal gelijkwaardig. Een mooie opsteker nadat de eerste twee wedstrijden na de winterstop werden verloren.

In thuiswedstrijden werd tegen de topploegen de huid telkens duur verkocht, vandaag was dat niet anders op sportpark De Koele. Met de wind in de rug op een moeilijk bespeelbaar veld was de eerste helft absoluut voor de gastheren. Enkele corners en een hoge voorzet, na een goede actie van Anton Acis, leverde nog geen doelpunt op. Na 21 minuten won Wim Oosthoek een hard maar fair duel, kon Anton Acis de bal diepgeven op Gertjan Wilbers die richting de zestien ging. Spits John Loohuis stond vogeltje vrij en kon in tweede instantie binnen werken, 1-0 voor R.K.S.V. Slechts enkele minuten later kreeg de koploper haar eerste en enige kans middels een vrije trap, deze werd op prachtige wijze binnen gewerkt en stond het alweer snel gelijk (1-1). Toen de Rijssenaren zelf een vrije trap kregen en deze knap binnen gewerkt werd door Wim Oosthoek, keurde de prima leidende scheidsrechter Van Wijnen het doelpunt af. Het was namelijk een indirecte vrije trap, waardoor het bij rust 1-1 bleef.

Na de rust nog geen wissels aan beide kanten, nu kwam echter de meeste druk vanuit de bezoekers die nu de wind in de rug hadden. Enkele vrije trappen en corners zorgden niet voor echt grote kansen, een vrije trap die via de paal terug het veld in ging wel. De Esch raakte enigszins geïrriteerd wat wel bleek uit twee gele kaarten en een rode kaart voor de leider. R.K.S.V. bleef hard werken, creëerde zelf weinig kansen maar gaf ook weinig weg. Met nog ruim een kwartier op de klok kwamen Joost Nollen en Myron Wolterink in het veld en een kleine 10 minuten voor tijd Dave Loohuis nog. Het terechte gelijkspel werd verdedigt en de koploper ging teleurgesteld naar huis. Een mooie resultaat zeker gezien het spelbeeld en de werklust.

Komende week spelen we uit bij Oranje Nassau in Almelo, de nummer twee. In de heenwedstrijd verloren we geflatteerd met 1-5, tegen een goed spelend team die makkelijk scoort. De wedstrijd begint zaterdag 14 maart om 15:00 uur.

Opstelling R.K.S.V. 1:
Patrick Overdam, Jonathan Acis, Berjan de Wilde, Ruud Slagman, Jurgen Siemerink, Adrian Kwintenberg (81. Dave Loohuis), Marthijn Schottert, Anton Acis (73. Joost Nollen), John Loohuis (77. Myron Wolterink) en Gertjan Wilbers

Ga terug...