Expositie “70 jaar H.M.V” bij Oudheidkamer Hoolt’n - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Expositie “70 jaar H.M.V” bij Oudheidkamer Hoolt’n

Geplaatst op: 10-03-2015 |

Op donderdag 19 maart wordt de expositie “70 jaar H.M.V” geopend bij de Oudheidkamer Hoolt’n. Dit in het kader van het jubileumjaar van De Holtense Muziekvereniging. Om 19.30 uur wordt de expositie officieel geopend door de twee oudste en jongste leden van de Holtense Muziekvereniging. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

De Holtense Muziekvereniging werd op 15 mei 1945 opgericht door het samengaan van de twee muziekverenigingen die Holten toen kende; het Christelijke fanfarekorps Excelsior en het (algemene) fanfarekorps H.M.V. Als gevolg van de tegenstellingen in levensopvatting (christelijk of niet) liep voor 1940 de spanning tussen beiden verenigingen hoog op.
Pas tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden mensen met grote tegenstellingen elkaar en zeiden: ”Als we straks bevrijd zijn, moeten we samen een mars door Holten maken.” Deze opmerking heeft uiteindelijk geleid tot het huidige H.M.V. De geschiedenis gaat echter langer terug. In 1905 is de eerste muziekvereniging in Holten gestart. Nu 70, respectievelijk 110 jaar later, is er een expositie over muziek in Holten in de Oudheidkamer Hoolt’n.

In de expositie “70 jaar H.M.V” is veel te zien: 110 jaar muziek in Holten in beeld en geluid, oude programmaboekjes, uniformen, prijzen, anekdotes, diploma’s, muziekinstrumenten, verzamelde documenten, foto’s en meer. Dit alles is voor een groot deel samengebracht door Gerrit Willems in samenwerking met de Oudheidkamer Hoolt’n.

Op donderdag 19 maart a.s. wordt de expositie om 19.30 uur geopend door de twee oudste leden van H.M.V. ( Jan Schippers en Henk Willems) en de twee jongste leden (Jochem Koenier en Oscar Burgstede). De expositie wordt geopend door het onthullen van een bord met hierop het nieuwe logo van H.M.V. Na afloop van de expositie wordt dit logo aan de voorgevel van het H.M.V.-gebouw bevestigd. Bij de opening van deze expositie hoort natuurlijk muziek. Muzikanten van orkest en slagwerkgroep zijn aanwezig om de opening muzikaal te ondersteunen.

De expositie “70 jaar H.M.V” is tot het einde van het jaar te bezichtigen tijdens de openingsuren van de oudheidkamer aan de Dorpsstraat 25-27 (op vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur).
Reüniedag (oud)-leden H.M.V

Op zaterdag 21 maart om 16.30 uur is er een H.M.V reüniedag. Dit is de gelegenheid om leden, oud-leden en een ieder die belangstelling heeft voor H.M.V. te ontmoeten in het Kulturhus aan de Smidsbelt. Speciaal voor de gasten van H.M.V. is de Oudheidkamer Hoolt’n op 21 maart geopend tot 19.00 uur, zodat zij de expositie kunnen bekijken.
‘s Avonds om 20.00 uur is er het reünieconcert met een orkest waarin maar liefst 45 oud-leden meespelen. Het geheel staat onder leiding van de huidige dirigent en 4 oud-dirigenten. Aansluitend aan het concert, rond 21.45 uur, begint het feest in de Theaterzaal van het Kulturhus met de Tryoutband.

In dit jubileumjaar is H.M.V. nog diverse malen te zien en te horen, want ondanks de hoge leeftijd is H.M.V. nog volop in beweging!

Ga terug...