Ongelukkig gelijkspel tegen SG Dr Max Euwe - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ongelukkig gelijkspel tegen SG Dr Max Euwe

Geplaatst op: 10-03-2015 |

In de vierde ronde werd gelijk gespeeld tegen SG Dr Max Euwe. Teun Scheurwater kwam al vlot remise overeen. Gerrit Luggenhorst offerde een toren, maar ging met het paard naar het verkeerde veld. Er volgde een tegenoffer van een kwaliteit waardoor Gerrit een stuk achter bleef. Er zat geen potentie meer in de stelling. Bas van Beek zette zijn tegenstander helemaal vast en wist zijn partij te winnen. Ook zijn vader wist een punt binnen te halen. Dick van der Knaap ging in het eindspel na een schaakje met zijn koning naar het verkeerde veld en ging mat in één. Dinant van Beek had wel een kwaliteit meer, maar de tegenstander had een flinke aanval en leek Dinant mat te gaan zetten. Dinant ging met de koning steeds naar het juiste veld. Met een tempo extra was mat misschien wel mogelijk, maar die had de tegenstander niet. Dinant had hem dan waarschijnlijk eerst mat gezet. Martijn had in het eindspel een goede aanval op de koningstelling waar de tegenstander geen antwoord op had. Gerrit Stevens moest het beslissende halfje binnen halen. Hij moest een oprukkende vrijpion tegen houden, oppassen voor mat achter de paaltje en dat in tijdnood. Hij nam een groot deel van zijn resterende tijd om een mataanval uit te denken. Toen hij de beslissende combinnatie inzette, vergat hij de klok in te drukken. Na een kleine 20 seconden ging hij door de vlag. Ondanks het gelijke spel blijft Holten koploper doordat ook Almelo gelijk speelde (tegen Vrimot).

Afgelopen maandagavond werd de tweede ronde van het Fischer van Jim Klinge, met twee punten voorsprong op Teun Scheurwater. Jim had wel een stroeve start met een nederlaag tegen Bas van Beek. Maar verderop liet hij geen steekje vallen. Alleen Ton van Oijen wist hem nog een halfje te ontfustselen. Teun Scheurwater werd tweede maar verloor van Jim, Gerrit Luggenhorst en Martijn Hage. Gerrit Luggenhorst, winnaar van de eerste ronde werd derde. Ton van Oijen werd met 2 remises, remisekoning.

Eindstand
1. Jim Klinge 9½
2. Teun Scheurwater 7½
3. Gerrit Luggenhorst 7
4. Dick van der Knaap 7
5. Ton van Oijen 7
6. Martijn Hage 7
7. Bas van Beek 6
8. Jan Scheperman 6
9. Dinant van Beek 6
10. Ronald Kl. Teeselink 6
11. Gerrit Stevens 5
12. Henk van Beek 5
13. Erik Bosman 5
14. Bertus van Beek 4
15. Rick Romp 4
16. Karl-Heinz Lesiten 3
17. Hessel Schuurman 1

Na twee ronden staat Jim Klinge dus met een 1e en een gedeeld 1e plaats op kop. Gerrit Luggenhorst staat 2e met een 1e een gedeelde 3e plaats.

Ga terug...