Zonsverduistering: gratis eclipsbril - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zonsverduistering: gratis eclipsbril

Geplaatst op: 12-03-2015 |

Op vrijdag 20 maart vindt er een zonsverduistering plaats. Ook in Nederland kunnen we deze gedeeltelijk waarnemen (81%). Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan echter ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Pearle Opticiens Rijssen geeft daarom vanaf maandag 9 maart gratis eclipsbrillen weg. In totaal worden in heel Nederland 200.000 eclipsbrillen weggegeven. De actie werd op vrijdag 6 maart gelanceerd. Tjeerd de Faber, kinderoogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam en Herron van der Sluis, commercieel directeur van Pearle Opticiens, gaven de kinderen van basisschool Passe-Partout in Rotterdam een les over de zonsverduistering en het belang van het goed beschermen van je ogen.

Kinderoogarts Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam ondersteunt de landelijke actie van Pearle van harte: "Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering zeer belangrijk. Kijk je zonder eclipsbril op naar de zonsverduistering dan kan de straling uit het zonlicht acute verblinding veroorzaken en de ogen ernstig beschadigen. Kinderogen zijn zeer gevoelig voor zonlicht: de ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld en bevatten minder pigmenten. Zet kinderen tijdens het kijken naar de zonsverduistering dan ook een eclipsbril op. Een gewone zonnebril is zeker niet voldoende!"

Van der Sluis: "Pearle Opticiens staat voor deskundige en betaalbare oogzorg en het voorkomen van oogproblemen sluit daar goed bij aan. Als grootste winkelketen in de optiek heeft Pearle hierin ook een voorbeeldfunctie. Het is belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen zich bewust zijn van de gevaren van de straling van de zon tijdens de zonsverduistering én een eclipsbril opzetten. Heb je geen eclipsbril, deel er dan één met iemand anders en kijk om de beurt. Het zijn tenslotte wel je ogen."

De gratis eclipsbrillen zijn vanaf maandag 9 maart af te halen bij de winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt). Daarnaast is aan alle basisscholen in heel Nederland een lesbrief over de zonsverduistering en het belang van goede bescherming van je ogen door een eclipsbril verstuurd. Op www.pearle.nl/eclipsbril is, naast meer informatie over deze actie en de lesbrief, ook de dichtstbijzijnde Pearle vestiging te vinden

Ga terug...