Mantelzorgcursus geeft handvatten - Radio 350

Mantelzorgcursus geeft handvatten

Geplaatst op: 13-03-2015 |

ZorgAccent Thuiszorg start vanaf 4 april 2015 met een mantelzorgcursus Zorgen voor elkaar in Almelo. Vroeg of laat krijgt iedereen wel eens te maken met zorgtaken van een partner of familie in de naaste omgeving. Tijdens de cursus krijgen familieleden advies en handvatten om zo goed mogelijk voor hun partner te zorgen.

Handvatten en tips voor mantelzorgers
Op de schouders van de verzorgers, vaak ook mantelzorgers genoemd, rust vaak een zware taak. Daarbij komt dat de mantelzorgers in de regel geen verpleegkundige achtergrond hebben waardoor zij met tal van vragen zitten. Hoe kan ik het beste tillen? Waar kan ik terecht voor hulpmiddelen?
Steeds meer mensen willen in geval van ziekte liever thuis verzorgd worden dan in het ziekenhuis. Dat partners of kinderen zich zorgen maken om zelf- hulp te verlenen aan familie blijkt uit de vraag om bijeenkomsten te organiseren en handvatten te krijgen over zorgverlening in de thuissituatie.

Luisterend oor van een wijkverpleegkundige
De wijkverpleegkundige van ZorgAccent biedt een luisterend oor. Zij bespreekt praktijksituaties en er is aandacht voor persoonlijke ervaringen. Verder geeft zij praktische tips en wordt er geoefend met handelingen uit de praktijk zoals tiltechnieken, en het gebruik van verpleeg- en hulpmiddelen.

Wanneer en Waar
7 en 14 april van 13.30-16.00 uur. Locatie ZorgAccent: Bellavistastraat 3 Almelo.De mantelzorgcursus is gratis voor leden en € 7,50 voor niet-leden.

Aanmelden/meer informatie:
De wijkverpleegkundige Ineke Slijkhuis geeft u telefonisch informatie over de cursus.
Zij is te bereiken op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 – 12.00 uur via telefoonnummer 06 55 69 85 62. Voor aanmelden: bel de Ledenservice van ZorgAccent telefoonnummer 0900 0678 (’s morgens van 8.30-12.30 uur) of kijk op de website www.zorgaccent.nl

Ga terug...