Wandelen voor water in Nijverdal - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wandelen voor water in Nijverdal

Geplaatst op: 15-03-2015 |

Wandelen met water, zes liter, in een rugzak. Dat gaan 130 leerlingen van de groepen 7 en 8 van drie basisscholen uit Nijverdal en Marle doen op woensdag 25 maart. Het gaat om een sponsorwandeltocht, en het doel is geld in te zamelen voor waterputten in Ethiopië.

Wandelen voor Water is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement voor leerlingen van groep 7 en 8. Het wordt gehouden in de week van wereldwaterdag, ingesteld om aandacht te vragen voor één van de door de Verenigde Naties geformuleerde millenniumdoelen. Meerdere Rotaryclubs in Nederland zetten zich in voor dit project, samen met onder andere diverse hulporganisaties

Rotaryclub Rijssen, met leden uit Hellendoorn, Nijverdal, Markelo, Delden, Goor, Diepenheim en Rijssen, heeft voor de wandelaars in Nijverdal de organisatie op zich genomen.Gestart wordt bij de brandweerkazerne aan de Kerkstraat 140. Hier krijgt elk kind een ‘waterzakje’ mee, een speciale Aqua for All-rugzak, waarin vier flessen van elk anderhalve liter passen. De flessen zijn een dag van tevoren al gevuld op de scholen, en naar de gemeentewerf gebracht.

Burgemeester Anneke Raven spreekt de wandelaars vooraf moed in. Symbolisch wordt de laatste fles met water gevuld en het Wandelwaterlied gezongen en dan geeft de burgemeester om 9.15 uur het startschot. Met de geluidswagen voorop (met de coolste muziek) en de bezemwagen achteraan voor de leerlingen die het echt niet meer vol kunnen houden, gaan de wandelaars op pad.

Aan het eind van de tocht komen de waterdragers terug bij de brandweerkazerne, en dat zal rond 11.30 uur zijn. Daar wordt al het waterdoor de leerlingen zelf in een groot bassin gegoten. Ondertussen is het sponsorgeld geteld en wordt de opbrengst bekend gemaakt. Voor de leerlingen is er een traktatie.

Diverse bedrijven sponsoren deze actie. Particulieren en bedrijven die ook mee willen doen kunnen een bijdrage overmaken op bankrekening 34.73.13.914 ten name van Rotaryclub Rijssen, onder vermelding van ‘Wandelen voor Water’.

Ga terug...