Blauw Wit helpt De Esch in het zadel - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Playing
Straks
13:00 - 14:00 uur
Koster in het Weekend
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit helpt De Esch in het zadel

Geplaatst op: 16-03-2015 |

In een boeiende wedstrijd heeft Blauw Wit de koploper in de derde klasse D in de eerste helft de helpende hand toegestoken. In de laatste minuten voor het rustsignaal was er een enorm misverstand tussen doelman en verdediger, waardoor de gasten simpel de 0-1 konden binnentikken. Een enorme opsteker voor kampioenskandidaat nummer één De Esch. Na rust probeerde Blauw Wit meer druk naar voren te zetten, maar dit speelde de gasten in de kaart. Uiteindelijk won De Esch verdiend met 1-3 en is het kampioenschap nog een kwestie van tijd. Blauw Wit kan in het Paasweekeinde nog een gooi naar de tweede periode doen, maar dan is Mariënberg de geduchte concurrent.

De grasmat van 't Vletgoor was goed geprepareerd door de beheerders, maar de kwaliteit blijft een 'natuurlijk' zorgenkindje. Kunstgras is de ideale oplossing voor een stabiele kwaliteit mat. Om iets na 14.30 uur begonnen beide ploegen aan de belangrijkste wedstrijd dit weekend in hun klasse. De Esch had het eerste moment door van ongeveer 20 meter op doel te schieten. In de achtste minuut deed Edwin Bolink dat namens Blauw Wit '66. Enkele minuten later was er een goede actie van Thomas Nijkamp die Nick de Bie in stelling probeerde te brengen, maar Nick kwam net iets te kort om gevaarlijk te kunnen worden. Beide ploegen legden veel energie in de wedstrijd en het was een boeiend schouwspel. Beide ploegen probeerden ook naar voren te spelen, maar tot een meter of 25 van beide doelen bleef het spel steken. Een teken dat de beide verdedigingen het goed voor elkaar hadden. Soms was er iets wat er dreigend uitzag, maar daar bleef het ook bij. In de 23e minuut brak Blauw Wit gevaarlijk uit. De prima scheidsrechter Hoving gaf in eerste instantie voordeel. Maar grensrechter Roelofs zag het gevaar en vlagde ten onrechte voor buitenspel. Blauw Wit kreeg alsnog de vrije trap te nemen en hieruit kopte Nick de Bie achterwaarts op doel, maar doelman Derksen pakte de bal eenvoudig. Door de enorme inzet van beide teams speelde het spel zich veelvuldig op het middenveld af. In het laatste kwartier voor rust leek Blauw Wit wat meer risico te nemen en speelde het meer naar voren. Thomas Nijkamp had pech dat hij de bal niet mee onder controle kreeg om zo de vrije doortocht goed uit te buiten. Djowin Meijerink schoot een vrije trap hard in de muur. Het leek tot de rust 0-0 te blijven tot het voor Blauw Wit fatale moment. In de 41e minuut werd een aanval van De Esch onderbroken en leek de bal een simpele prooi voor William Kolkman te zijn. Echter, er was onvoldoende communicatie tussen verdediger Meijerink en de doelman, waardoor de simpel langs beide spelers richting het doel rolde en Tomas Elbersen simpel het laatste zetje kon geven 0-1. De gasten hadden tot dat moment geen echte kans kunnen creëren, maar profiteerden optimaal. Blauw Wit hielp hierdoor de koploper in het zadel. Een situatie die De Esch dankbaar accepteerde en niet meer uit handen gaf. Rust 0-0.

In de tweede helft begon Blauw Wit sterk, maar De Esch had dit ook verwacht en pareerde de Holtense aanvallen goed. Edwin Bolink schoot van dichtbij in de korte hoek, maar de doelman redde prima ten koste van een hoekschop. Michel Stam zocht bij Blauw Wit altijd de voetballende oplossing en de vrije ruimtes en was een rustpunt binnen de ploeg. Aan de andere kant had William Kolkman het lastig met een verraderlijk schot wat hij in tweede instantie toch prima verwerkte. Langzamer maar zeker pakte de koploper het initiatief en kreeg het ook kansen. In de 15e minuut na rust was William de situatie nog meester en kon hij een schot goed pareren, een minuut later was hij echter kansloos toen over rechts een prima aanval van de gasten werd opgezet. De Blauw Wit verdediging kon de situatie niet klaren en de voorzet bereikte bij de tweede paal Koen Vehof die gericht 0-2 binnenschoot. Blauw Wit moest toen echt alles of niets gaan spelen om nog iets te kunnen ombuigen. De gasten waren echter te sterk om in verlegenheid te brengen. In de 72e minuut werd het nog 0-3 door Bram Bos die een voorzet met het hoofd knap afrondde. De wedstrijd was gespeeld en beide ploegen wisselden nog een aantal keren. In de slotfase was het invaller Paul Kuipers die een prima bal op Thomas Nijkamp gaf die fraai ineens met een boogbal doelman Derksen passeerde 1-3. Voor Blauw Wit rest nu de strijd om de periodes of een hoge klassering om een periode over te kunnen nemen. Een lastige opgave omdat nog veel naaste concurrenten op het programma staan. Zaterdag speelt de ploeg om 14.30 uur thuis tegen Voorwaarts. Deze ploeg is aan een opmars bezig nu de geblesseerden weer fit zijn.

Opstelling Blauw Wit '66: William Kolkman, Remco Stam, Arian Vorkink (Gijs Klein Nagelvoort), Ivan Schuppert, Djowin Meijerink, Patrick Bolink (Jurgen van Dijk), Edwin Bolink, Nick de Bie (Paul Kuipers), Michel Stam, Jurgen van Dijk en Thomas Nijkamp.

Ga terug...