R.K.S.V. verliest onnodig van ON - Radio 350

R.K.S.V. verliest onnodig van ON

Geplaatst op: 16-03-2015 |

Waar vorige week gestunt werd tegen de koploper, kon men nu tegen het sterke Oranje Nassau geen punt(en) meenemen naar Rijssen. De thuisploeg won verdiend, maar kreeg hulp van de scheidsrechter door een onterechte rode kaart en tweede treffer. Hand moet wel in eigen boezem gestoken worden, hadden we onze kansen maar moeten afmaken.

Tegen het aanvallend ingestelde Oranje Nassau begonnen we vandaag bijna met dezelfde opstelling als vorige week. Enige wijziging was Colin de Jong, terug van een blessure, die de lichtgeblesseerde Jonathan Acis verving als rechtsback. In Almelo had de thuisploeg het meeste balbezit en de meeste druk naar voren, hun grootste kans kwam via een schot van buiten de zestienmeter welke in twee instanties door doelman Patrick Overdam werd gekeerd. Binnen het half uur werd de grootste kans van vandaag genoteerd voor Colin de Jong. Een afgeslagen corner kwam bij hem terecht, hij slalomde tot aan de elf meter en schoot toen verwoestend op de buitenkant paal. De thuisploeg had hierna het initiatief, kreeg geen grote kansen, maar scoorde voor rust wel de 1-0. In blessuretijd werd de bal teruggelegd vanaf links en via de handen van onze doelman binnen gewerkt. Sneu zo vlak voor rust, want tot dan toe had ON een overwicht zonder veel kansen en hadden we ons zelf moeten belonen bij die grote kans.

Na de rust kregen we kansen via een kopbal uit een corner en een schot van rond de zestien meter, beide malen voor spits John Loohuis. Gescoord werd er niet in de sportieve wedstrijd die tot dan toe geen kaart opleverde. Des te verrassender was het dat rechtsback Colin de Jong in de 67e minuut de rode kaart te zien kreeg toen hij een bal wou wegwerken en een tegenstander raakte. Er was absoluut geen intentie om iemand te raken, de tegenstander kwam van achteren en Colin de Jong zag hem totaal niet aankomen. Ruud Slagman ging als laatste man in de mandekking en vanaf dat moment speelden wij 1-op-1 achterin. Zonder kansen te creƫren en doordat de Almelose ploeg niet doordrukte bleef het spannend. Oranje Nassau werd in de kaart gespeeld, zeker toen de scheidsrechter onze grensrechter liet staan waar de 2-0 uit kwam. De spits mocht doorlopen richting onze doelman en kon afleggen waardoor er makkelijk gescoord werd. Tegen de sterke gastheren konden we op het einde nog een kopkans voor John Loohuis noteren, anderzijds waren er ook enkele kansjes op de 3-0. Gescoord werd er niet meer en zo verloren we onnodig, onder andere door ongelukkige maar wel bepalende beslissingen van de scheidsrechter. Verder floot de beste man een prima wedstrijd, was de tegenstander gewoon iets beter en hadden we onze eigen kansen gewoon moeten benutten.

Komende zaterdag spelen we uit tegen de studenten van Drienerlo, die met maar liefst 1-5 bij Sportlust Glanerbrug wonnen. Thuis wonnen we met 2-1 waarin we het de eerste helft heel moeilijk hadden, zaak dus om net zo scherp te beginnen als vandaag. Als we dan de kansen wel weten af te maken en wederom weinig kunnen weggeven dan komt het goed. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt aan de Drienerlolaan 5 in Enschede.

Ga terug...