Examenweek Muziekschool Rijssen van start - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Examenweek Muziekschool Rijssen van start

Geplaatst op: 16-03-2015 |

Spannende tijden breken aan voor de leerlingen van de Rijssense Muziekschool. Maar liefst 118 leerlingen doen volgende week examen op hun instrument om daarmee een getuigschrift of diploma te behalen. Docenten fungeren als gecommitteerde bij elkaars examens: ook voor hen is het dus een spannende én inspannende periode.

"Voor de leerlingen is het echt een mij lpaal, zo'n examen", vertelt directeur Dick Sanderman. "Ze werken ernaartoe, ' t is een hele ervaring om voor een commissie van drie docenten te spelen. Ouders leven enorm mee: de uitreiking van de diploma's tijdens het laureatenconcert op 23 april is echt een feestje!"

Bijzonder is dit jaar het openbare D­examen van Laura Troost. De begaafde pianiste behaalde al verschillende prijzen tijdens onder meer de klassieke talentenjacht in Nijverdal en het jeugdpianoconcours in Holten. Haar examen vindt plaats in de Dutch Music Barn in Markelo op zaterdag 28 maart. Als extern gecommitteerde is dan ook de Russische muziekpedagoge Vika Afanasieva aanwezig om het spel van Laura te beoordelen.

Ga terug...