Toer voor het goede doel 2015 In Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Toer voor het goede doel 2015 In Rijssen-Holten

Geplaatst op: 19-03-2015 |

Zaterdag 6 juni aanstaande organiseert de IZB de vierde Toer voor het Goede Doel. Evenals de eerste editie in 2012 – toen bestemd voor het werk van Rijssenaar Jan Waanders in Het Pand in Groningen – wordt deze sponsor fiets- en wandeltocht voor een groot deel in de omgeving van Rijssen georganiseerd. Door een unieke samenwerking met de organisatie van de Rijssense Theo de Rooij Classic kan een uitgebreid en professioneel programma worden aangeboden. De opbrengst van dit sportieve sponsorevenement is dit jaar bestemd voor Dabar, het evangelisatie- en recreatiewerk op campings.

Deelnemers aan de Toer kunnen kiezen uit verschillende afstanden en routes zodat de tocht voor iedereen toegankelijk is: jongeren en ouderen, recreanten, toerfietsers, wielrenners, mountainbikers... Het is ook mogelijk om als (bedrijven)team mee te doen. Voor de niet-fietsers is er een uitdagende wandeltocht uitgestippeld

De routes van de ‘Classic’ (80, 110, 150 of 250 km) lopen door de mooiste delen van Overijssel. Verkeersarme wegen door een uitdagende en prachtige omgeving met verrassend veel klimmetjes en als toetje de selectieve 11 km lange tocht dwars door de Holterberg. MTB’ers kunnen kiezen uit twee uitdagende routes over 50 of 100 km. Daarnaast is er een speciale gezinstocht van 30 km door de omgeving van Rijssen-Holten.

Voor wie dit allemaal nog niet voldoende uitdagend vindt, is er ook een fietstocht dwars door Nederland, van de Noordzeekust (start in Den Haag) tot aan de Duitse grens (finish in Hardenberg). Deze route over 300 km kan eventueel ook in estafettevorm gereden worden.

Deelnemers kunnen zich laten sponsoren. De opbrengst is bestemd voor het goede doel, het landelijke Dabarwerk. Jaarlijks zetten zo’n 450 jongeren zich hiervoor belangeloos in. Om het werk doorgang te laten vinden is een fors bedrag nodig. Daarnaast is geld nodig voor de ontwikkeling van nieuw missionair kinderwerkmateriaal en de toerusting van jongeren..

Ga terug...