Nipt verlies Rijssen Vooruit tegen koploper - Radio 350

Nipt verlies Rijssen Vooruit tegen koploper

Geplaatst op: 22-03-2015 |

Na het beschamende verlies van afgelopen zaterdag, moest de selectie van Rijssen Vooruit het afgelopen zaterdag opnemen tegen de koploper Lemele.

Geteisterd met nog meer tegenslagen moest er wederom een beroep gedaan worden op spelers uit lagere elftallen en verving Hans Goossen de geblesseerde keeper Gordon Gosewisch. De strategie was compact verdedigen en strijden voor elke meter. Daar werd door de elf basisspelers gehoor aan gegeven. Ook de tegenstander was verrast met deze tactiek en wist zich niet veel raad met de spaarzame ruimte die geboden werd.

Keeper Hans Goossen wist lange tijd zijn doel, mede door enkele goede reddingen, schoon te houden in de eerste helft. Lemele wou wel maar kon niet echt doordrukken en Rijssen Vooruit bleef goed en compact verdedigen en kon er met haar snelle aanvallers zelfs gevaarlijk uitkomen.Toch moest de 1-0 geaccepteerd worden in de eerste helft. Een schuiver van Lemele belandde in de verre hoek.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Lemele hing op twee gedachten, uitbouwen of consolideren. Rijssen Vooruit werd gaandeweg de tweede helft gevaarlijker met aanvallen waardoor koploper Lemele niet durfde om risico’s te nemen. Een van de snelle counters van Rijssen Vooruit had een grote kans op kunnen leveren ware het niet dat middenvelder Carlos Sanchez Torres de bal helaas niet onder controle kon krijgen want anders had hij een vrije doorgang gehad naar het doel van Lemele.

Het verschil tussen koploper en de nummer 12 van de ranglijst was deze middag niet zichtbaar mede omdat er door het complete team van Rijssen Vooruit geknokt werd en ze met opgeheven hoofd de uiteindelijke 1-0 nederlaag mogen incasseren.

De wrange smaak van vorige week is weggespoeld, nu de batterij weer opladen en hopelijk wacht dan SDC uit Denekamp een zware middag. Aanvang 14.30 uur bij RV.

Ga terug...