Voorwaarts op de valreep langs Blauw Wit '66 - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Voorwaarts op de valreep langs Blauw Wit '66

Geplaatst op: 23-03-2015 |

Blauw Wit '66 heeft zaterdag een ietwat sneue nederlaag geleden tegen Voorwaarts uit Westerhaar. De gasten trokken in de blessuretijd met 1-2 aan het langste eind.

Omdat het hoofdveld onbespeelbaar was door de regenbuien die ’s morgens waren gevallen moest de wedstrijd op een bijveld gespeeld worden. Opnieuw een teken dat kunstgras op ’t Vletgoor onontbeerlijk is. Op veld twee namen de gasten vanaf de aftrap het initiatief en Blauw Wit moest zich beperken tot verdedigen. Toch was de eerste kans voor de thuisclub maar keeper Stuifzandt, die zich deze middag meerdere keren zou bewijzen, was Thomas Nijkamp de baas. De gasten waren duidelijk de bovenliggende partij maar evenals in de uitwedstrijd in Vriezenveen ging Voorwaarts weer erg slordig om met de kansen. Aan de andere kant was Blauw Wit gevaarlijk uit counters maar keeper Stuifzandt gaf geen krimp. Ook in de 38e minuut toen de bal drie keer kon worden ingeschoten maar de Holtenaren geen kans zagen de bal tegen de touwen te schieten. De ploegen leken met een 0-0 de rust in te gaan maar in de 42e minuut eindigde een goede aanval van Voorwaarts bij Jordy Harms die eenvoudig de 0-1 kon laten aantekenen.

Een ongewijzigd Blauw Wit liet zich in de tweede helft van zijn andere kant zien. Feller in de duels, beter in de aannames en vooral beter in het samenspel. Voorwaarts moest terug. Opnieuw kreeg de thuisclub goede kansen zoals in de 50e minuut toen Edwin Bolink (opnieuw) de keeper op zijn weg vond. In de 65e minuut leek de gelijkmaker te vallen maar de kopbal van Nick de Bie, uit een voorzet van Thomas Nijkamp, werd met een geweldige save door Stuifzandt onschadelijk gemaakt. Het was om moedeloos van te worden voor de Blauw-Witters maar in de 85e minuut kregen ze loon naar werken. Een vrije trap werd hoog voor de goal gebracht en door Jordy Kamhuis getoucheerd. De bal viel voor de voeten van Nick de Bie die doeltreffend uithaalde (1-1).

Even later leek de wedstrijd gespeeld toen bij Voorwaarts Mark Smelt met 2x geel moest vertrekken. Maar ook met tien man ging Voorwaarts voor de winst. Blauw Wit leek de zaak onder controle te hebben en Thomas Nijkamp had zelfs de winnende treffer op zijn schoen maar schoot over. In de blessuretijd sloeg voor de thuisclub het noodlot toe. In een rommelige situatie kwam de bal voor de voeten van clubtopscorer Gert Dogger en die wist wel raad met dit buitenkansje (1-2). Nauwelijks een minuut later blies scheidsrechter Jaap Huisman, die een prima wedstrijd floot, voor het einde en konden de Blauw-Witters hun kater gaan verwerken. Door deze nederlaag zijn de Holtenaren afgezakt naar de vijfde plaats en lijkt de nacompetitie uit beeld te raken. Alleen het winnen van de tweede periode kan het seizoen redden. De twee resterende wedstrijden voor deze periode worden rond de Paasdagen gespeeld. Hopelijk is dan iedereen fit en beschikbaar om de ontbrekende vier punten binnen te halen. Komende week speelt de ploeg uit bij Oranje Nassau in Almelo.

Blauw Wit '66: William Kolkman, Remco Stam, Arian Vorkink, Jurgen van Dijk (64. Gijs Klein Nagelvoort), Djowin Meijerink, Patrick Bolink, Edwin Bolink, Michel Stam (82. Nick Dijkink), Nick de Bie (92. Rolf van Kreij), Jordy Kamphuis en Thomas Nijkamp.

Ga terug...