Volleybalmeiden A2 nog ongeslagen aan kop - Radio 350

Volleybalmeiden A2 nog ongeslagen aan kop

Geplaatst op: 23-03-2015 |

Afgelopen vrijdag kwam Tornax uit Ruurlo op bezoek voor een volleybalwedstrijd tegen Mintonette A2. De huidige nummer 3 in de competitie had in de eerste set weinig kans tegen een goed serverend Holten. Doordat de service aan Holtense kant erg goed ging, kwam er veel druk te liggen op de pass bij Tornax. Dat betekende ook dat er minder goed kon worden aangevallen waardoor Mintonette de bal vrij makkelijk terug kreeg. Met een stand van 25-11 werd deze set dan ook vrij makkelijk gewonnen.

In de tweede set kon Holten dit niet doorzetten. De tegenstander kwam toch langzaam in haar spel. Deze meiden hadden in de tweede set heel veel ballen terug wat mooie lange rally’s opleverde. Holten bleef rustig en speelde deze set toch goed uit, setstand 25-16.
Toen kwam de, toch vaak beruchte, derde set eraan. Door veel positiefoutjes sloop er veel onrust in het spel van de Mintonette meiden. Ballen gingen uit en met een tussenstand van 9-9 moest er iets gebeuren. Holten herstelde zich goed en nam langzaam, met een paar hele mooie rally’s, het heft in handen. Van 14-11 ging het langzaam naar 23-18 en Mintonette sloot deze set winnend af met 25-19.

Nu de vierde set voor een extra punt. Met een achterstand van 12-17 haalden de meiden nog een keer alles uit de kast. Ze pepten elkaar op en er werden geen foutjes meer gemaakt en sloten deze set af met 25-17. Mintonette A2 staat met 8 wedstrijden ongeslagen bovenaan. Het kampioenschap komt nu toch wel heel dichtbij. Indien ze de wedstrijd op 3 april in Hengevelde winnend afsluiten, is Mintonette kampioen ongeacht wat de andere tegenstanders doen.

Op vrijdag 17 april wordt de laatste wedstrijd gespeeld om 19.00 uur in sporthal ’t Mossink. Worden ze kampioen dan gaan we dat vieren na deze wedstrijd.

Ga terug...