Verbeteringswerkzaamheden tegen wateroverlast in kern Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assuranti├źn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Verbeteringswerkzaamheden tegen wateroverlast in kern Rijssen

Geplaatst op: 24-03-2015 |

In 2013 is het Gemeentelijke Rioleringsplan 2013 t/m 2017 vastgesteld. In dit plan zijn onder andere verbeteringsmaatregelen opgenomen om de kans op wateroverlast op een aantal locaties in de kern van Rijssen te verminderen.

Het betreft de locaties Smittenbelt en Lindelaan waar op beide locaties een verbindingsriool zal worden aangelegd. Wat betreft de locatie Reggesingel/ Kamgaren (achter Brand Oil en bouwbedrijf Ter Steege) is in de lange termijn visie verkeer en vervoer (LTVV) opgenomen dat het weggedeelte Reggesingel/Kamgaren, (achter Brand Oil en bouwbedrijf Ter Steege) nog voorzien moet worden van fietsstroken. Hiermee wordt dan de ontbrekende schakel in de fietsroute tussen het vrijliggende fietspad Reggesingel en Maximatunnel ingevuld. Aangezien in dit weggedeelte een hemelwaterriool wordt aangelegd kan er werk met werk worden gemaakt.

In het Gemeentelijk Rioleringsplan is het werk 'berm Molenstalweg' niet voorzien. Aanleiding van dit werk is het plaatsen van geluidsschermen door ProRail. De effecten van het plaatsen van geluidschermen laten zich in hoofdzaak vertalen van het aanpassen van de openbare ruimte groen en het aanpassen van de waterhuishouding langs de spoorlijn, waarbij de kosten ten laste worden gebracht van het rioolfonds. Het werk 'berm Molenstalweg' zal wat betreft de inspraakprocedure worden geïntegreerd in de plannen van de geluidschermen.

Het werk is inmiddels aanbesteed en gegund aan wegenbouwbedrijf Lansink. De kosten van dit werk (vier locaties) bedragen 180.000 euro.

Ga terug...