Uitslagen 24e speelronde Risne Stars - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Uitslagen 24e speelronde Risne Stars

Geplaatst op: 25-03-2015 |

Bijgaand de uitslagen en verslagen van de speelronde van het afgelopen weekend (vrijdag 13 & zaterdag 14 maart):

Mix U12-2 – Valley Bucketeers: 39-32

Het mixed jeugdteam van Risne Stars U12-2 speelde dit weekeinde de enige echte streekderby. Het Rijssense Risne Stars dat 8e stond speelde tegen Valley Bucketeers uit Nijverdal dat plek 7 verdedigde. Risne Stars nam direct na het 1e fluitsignaal de leiding in het duel. Na 4 minuten wisselden de teams hun samenstelling met een 4-2 stand op het bord. Valley Bucketeers kwam de volgende minuten snel langszij en beëindigde het 1e kwart met een 4-12 voorsprong. Nadat beiden teams wederom de verplichtte wissels doorgevoerd hadden kwam Risne Stars steeds dichterbij. Risne Stars kon echter tot rust wel aanhaken maar niet de voorsprong heroveren.

Valley Bucketeers begon zodoende de 2e helft met een 17-23 voorsprong. Risne Stars wist zich te overtuigen dat niets onmogelijk is in het basketball. Door strak te blijven verdedigen werd het de Bucketeers moeilijk gemaakt. Aanvallend ging er in de 2e helft een schepje bovenop. Met al snel het resultaat dat het onderlinge verschil 2 punten werd. Hierna bleef het een nek aan nek race.

Aan het einde van het 3e kwart kwamen de Rijssenaren wederom op voorsprong 29-27. Valley Buck kwam daarna nog eenmaal op gelijke hoogte 29-29. Hierna waren het 3 snelle uitbraken afgerond met lay ups van nieuwkomer Luuk Glaubitz die zorgden voor de gewenste afstand. Met een 37-31 stand op het bord was de opdracht alle resterende energie in de laatste 4 minuten te stoppen om zo de punten in Rijssen te houden. Met resultaat, Risne Stars won de streekderby met 39-32 en komt hierdoor van de 8e plek plots op de 6e plek op de ranglijst. Belangrijk waren ook de vrije worpen waar Risne Stars ongeveer 50% van wist verzilveren.

Topscoorders: L. Glaubitz 9, J. Glaubitz 7, E. Klaas & B. Demir 6, N. Velnaar 5, S. Letink, G. Flim & G. Klein Schaarsberg 2. Zonder punten maar zeker niet minder belangrijk deze wedstrijd was Sven Haase.


Mix U12-1 - Valley Bucketeers: 21-55

Ook het eerste Mix U12 team nam het deze vrijdagavond op tegen de Valley Bucketeers. Door twee scores van Thijs Buursink en Jasper Haase kon het team in het eerste kwart nog gelijke tred houden met de Nijverdallers. Maar nadat de tegenstander in het tweede en derde kwart een tandje bijzette (2-18 en 4-23), moest het concluderen dat het (nog) tekort komt om de actuele nummer vier te verslaan. In de slotfase herpakte het team zich en speelde het opnieuw een prima kwart dat beloond werd met een 7-6 overwinning.

De topscoorders waren: J. Haase 6, T. Buursink, M. Glaubitz & X. Baan 4, R. Strating 3.

Twente Buzzards – Dames 1: 39-64

De Dames 1 opende sterk tegen de nummer twee van de ranglijst en legden dankzij de 13-0 voorsprong de basis voor alweer de tiende (!) overwinning van het seizoen. Twente Buzzards kwam deze klap in het vervolg van het duel niet meer te boven en ziet daardoor hoe Risne Stars weer een aantal plaatsen stijgt (en met nog twee duels voor de boeg) de zesde plek inneemt.

Tonego ’65 – Heren 1: 65-51

Op vrijdagavond trad het Heren 1 team in Haaksbergen aan tegen Tonego ’65. Zonder de geblesseerde Gerrit Jan Ligtenberg moesten de punten ditmaal van een andere speler komen. Ralph Pluimers en Erik-Jan van den Noort vervulden deze rol prima, al waren de 17 punten (waarvan 4 driepunters) van Ralph en 14 punten van Erik-Jan onvoldoende voor de overwinning. Deze ging via de kwartstanden: 8-19, 15-20, 16-10 en 11-15 naar Tonego ’65. Door dit resultaat wisselen de twee ploegen van positie en staat Heren 1 nu zesde met 16 punten uit 18 duels. De overige topscoorders waren: P. Nijboer 7, H. Baan & M. Hilberink 4, N. Jansen 3, R. Jansen 2.

Stars’84 – Mix U14-2: 29-35

Op zaterdag stond er voor het team van Kevin Smit een heuse topper op het programma. Deze ging tussen de nummer vier (Stars ’84) uit Vroomshoop en zes (Risne Stars). Uiteindelijk boekt de Mix U14-2 een knappe overwinning en klom het door dit eindresultaat naar de vijfde plek met 14 punten uit 18 duels.

Twente Buzzards – Meiden U16: 32-50

In Hengelo wist het Meiden U16 team door haar zevende overwinning uit negen duels in 2015 opnieuw beslag te leggen op de gedeelde derde plek in de tussenstand. Met nog twee duels (tegen Jolly Jumpers en Red Giants) te gaan heeft het zelfs nog zicht op meer, al is het dan afhankelijk van de resultaten van de overige teams in de top drie. Deze bestaat uit de Uitsmijters met 32 uit 19, Kikkers met 28 uit 18 en Wyba (plus Risne Stars) met 26 punten uit 19 wedstrijden.

Jugglers – Mix U14-1: 45-58

Zaterdag was het Jugglers dat basketballend de strijd aanging met Risne Stars. Op voorhand beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Risne Stars kon middels een overwinning de 3e plek van dit seizoen veilig stellen. Na een gedegen voorbereiding was de ploeg uit Rijssen vol vertrouwen afgereisd naar Enschede. Risne Stars was mogelijk zelfs overgeconcentreerd na de warming up. Na het winnen van de sprongbal spurtte Nick Harbers naar de eigen basket en scoorde eenvoudig de openingstreffer, helaas was dit ook in de eigen basket. Risne Stars maakte deze misser snel goed en nam snel de leiding 4-8. De ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd. Jugglers stond na het 1e kwart op een 10-8 voorsprong. Risne Stars coach Frank Glaubitz gebruikte zijn time out om alles en iedereen nog verder op scherp te zetten. Met als resultaat een 21-22 voorsprong voor zijn team in de rust.

Risne Stars begon de 2e helft met een fullcourt press grote druk op de tegenstander te zetten en ontregelden zo het spel van de Enschedeërs. Het werd hierdoor snel 25-38 De uitploeg dacht zo verder uit te blijven lopen. Jugglers vluchtte nu in een time out en kwam verrassend sterk terug tot een 7 punten achterstand. Met een enorm lang team dat onder de basket de sterkste bleek te zijn had Risne Stars zichtbaar moeite. Druk blijven zetten op de dribbelaars om zo te voorkomen dat de lange mensen aangespeeld konden worden bracht Risne Stars succes. De mannen van Jugglers bleven zoeken om hun lengte overwicht onder de basket te benutten maar hadden geen antwoord op de snelle uitbraken van de jongens en meiden van Risne Stars bij balverlies. Bart Seybel wist Jugglers de genade klap te geven na een schitterende score van Bart kwam Risne Stars 2 minuten voor tijd weer op boven de 10 punten voorsprong. Dit werd door hem en het team gevierd als de eindoverwinning. Risne Stars kon uiteindelijk de wedstrijd met een gerust hart rustig uitspelen. Eindstand 45-58 in het voordeel van Risne Stars.

Topscoorders waren : M. Glaubitz 18, S. Nijeboer 10, L. Buursink 8, M. Bouwhuis 6, T. Wermink, N. Harbers & W. Deij 4, A. Boerman & B. Seybel 2.

Jongens U16 - Twente Buzzards: 55-37

Bij de tegenstander Twente Buzzards had één van de auto’s vertraging, waardoor een deel van het team pas in het tweede kwart aan het duel kon beginnen. Op dat moment leidde de Jongens U16 onder leiding van Jeroen Wichers al met 23-2. De basketballers uit Hengelo hadden zich dus een heel ander begin van deze wedstrijd voorgesteld. In de resterende kwarten bleek de ploeg uit Hengelo niet bij machte om dit verschil goed te kunnen maken. Via de kwartstanden 14-11, 11-11 en 7-13 ging de overwinning daardoor verdiend naar Risne Stars.

Alwaar Daan van de Noort zich via twee scores in de laatste minuten tot de topscoorder mocht kronen met 22 punten. De overige topscoorders waren: S. Scheer 19, W. Kwast 6, B. Brok 4, E. Nijsink & B. Kreijkes 2. Door de tiende overwinning van het seizoen staat het team nu vijfde.

Jongens U18 – Twente Buzzards: 64-22

Twente Buzzards had geen beste avond. Want in navolging van de Jongens U16, bleef ook de winst bij de Jongens U18 in Rijssen achter. Deze kreeg al gestalte in het eerste kwart, waarin de Jongens U18 sterk openden: 16-5 onder leiding van Niels Jansen en Jasper Hartgerink. In het vervolg van het duel was het niet de vraag of Risne Stars ging winnen, maar met hoeveel en wie er topscoorder werd. Uiteindelijk ging deze eer naar Niels (23 punten), die Jasper ondanks een sterke eindsprint net voor bleef (21 punten). De overige topscoorders waren: C. Knol 8, M. van Rijn & S. Scheer 4, H. Akdemir & B. Kreijkes 2. Met nog één duel te gaan is Risne Stars al zeker van de vierde plaats met 18 punten uit 17 duels.

Heren 2 – Isala 2: 63-88

Na het duel van vorige week tegen de kampioen Hanze Stars, stond er voor Heren 2 opnieuw een topper op het programma: een thuiswedstrijd tegen de nummer twee Isala. Na een weifelend begin, kwam Heren 2 gedurende de eerste helft steeds beter in het spel. Na het eerste kwart te hebben verloren met 16-23, ging het tweede kwart dankzij ondermeer een tweetal driepunters van Evert Jan Paalman naar Risne Stars: 19-17. Ook in het derde kwart maakte Heren 2 het de Deventenaren enorm lastig, maar door enkele tegenscores uit driepunters ging deze toch 19-23 naar Isala. Net als het vierde kwart, ondanks de vierde driepunter van Maurits: 11-25.

Door dit resultaat is Heren 2 nu terug te vinden op de achtste positie met 12 punten uit 17 duels. De topscoorders waren: M. ter Harmsel 25, R. Drijer 15, E.J. Paalman 10, J. Burgers 8, A. ter Harmsel 5.

Tot slot het programma voor het aankomende weekend:

Vrijdag 27 maart
19:00 Mix U12-1 – Arnhem Eagles (Reggehal)
19:00 Amical – Mix U14-2 (Enschede)

Zaterdag 28 maart
14:00 Peatminers – Jongens U16 (Vriezenveen)

Ga terug...