Zaalvoetballers Excelsior’31 kunnen vrijdag historie schrijven - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zaalvoetballers Excelsior’31 kunnen vrijdag historie schrijven

Geplaatst op: 25-03-2015 |

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 speelt vrijdag 27 maart haar kampioenswedstrijd. In sporthal de Reggehal in Rijssen, is om 21.00 uur ZVZ 1 uit Zieuwent de tegenstander. Bij winst is het kampioenschap in de Topklasse een feit. De Rijssenaren schijven dan historie door promotie af te dwingen naar de eerste divisie; het één na hoogste niveau van Nederland.

Als promovendus uit de Hoofdklasse direct weer meedoen om de titel in de Topklasse, dat hadden niet veel Rijssenaren gedacht. Aanvoerder Jan Borghuis was één van de weinigen die dit hard op sprak. De baltovenaar met zijn fluwelen techniek lijkt gelijk te krijgen.

In de eerste helft van de competitie waren de Rijssenaren ongenaakbaar. Met verzorgd, doordacht en aantrekkelijk voetbal bleef het maar winnen. Het gat met de concurrentie werd alsmaar groter. Na de jaarwisseling won het twee zware uitwedstrijden, maar daarna kwam de klad er langzaam in. Gemakzucht? Druk? Met de titel in zicht zullen beide factoren mee hebben gespeeld. Daarnaast is het onmogelijk om twintig wedstrijden goed te voetballen. Een mindere serie is dan ook zeker verklaarbaar en geen verwijt.

De riante voorsprong werd kleiner, maar is nog dusdanig groot dat Excelsior’31 vrijdag met nog drie wedstrijden te spelen kampioen kan worden. Een bomvolle sporthal de Reggehal zal de formatie van coach Ichtus Rahanra goed doen.

Bent u erbij? De toegang is gratis!

Ga terug...