Ds. W. Glashouwer spreekt op 11 april op Israëlavond in Enter - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ds. W. Glashouwer spreekt op 11 april op Israëlavond in Enter

Geplaatst op: 26-03-2015 |

In samenwerking met de stichting Christenen voor Israel organiseert het Israël Platform Enter op zaterdag 11 april a.s. een Israëlavond in de Gereformeerde kerk, Rijssenseweg 13 in Enter. Spreker is ds. Willem J.J. Glashouwer. Iedereen is welkom en de toegang is vrij. Eerst is er van 19.00 tot 20.00 uur inloop met koffie/thee en cake in ‘Ons Centrum’ achter de kerk, ingang Populierenlaan. Tegelijk is er verkoop van boeken en van producten uit Israël. Om 20.00 uur begint de Israëlavond in de kerk.

De opening wordt verricht door ds. Arjan Berensen. Daan ten Hove begeleidt zowel de koor- als samenzang. Het Mannenkoor Enter o.l.v. Jan Scholten en het gospelkoor El Shaddai uit Den Ham o.l.v. Josien Veneberg brengen enkele nummers ten gehore. In de loop van de avond spreekt ds. Glashouwer over “De plaats van Israël in verleden, heden en toekomst”. Hij is predikant binnen de PKN. Als president van ‘Christians for Israel International’ en als voorzitter van de ‘European Coalition for Israel’ is hij actief betrokken bij het werk van de stichting Christenen voor Israël.

“Israël is al duizenden jaren het volk van God,” aldus ds. Glashouwer. “Vanaf ongeveer 1250 voor Christus woonde het in het Beloofde Land. Maar als onafhankelijke Joodse staat bestaat het moderne Israël nog maar enkele tientallen jaren. Na bijna tweeduizend jaar over de wereld verstrooid te zijn geweest, kan het Joodse volk vandaag terugkeren naar het land dat hun beloofd is. Maar wat zegt ons deze terugkeer van Gods uitverkoren volk? Zien we een verband tussen de terugkeer van het Joodse volk en de wederkomst van de Messias van Israël, en realiseren we ons in welke fase van de wereldgeschiedenis we leven?”.

Er zal een collecte worden gehouden voor het internationale werk van Christenen voor Israël.

Ga terug...