Het Rijssens Leemspoor rijdt weer vanaf 6 april - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Het Rijssens Leemspoor rijdt weer vanaf 6 april

Geplaatst op: 26-03-2015 |

Maandag 6 april 2015 is de opening van het rijseizoen van het Rijssens Leemspoor. Vanaf ’s ochtends 10.00 uur tot ’s middags 17.00 uur rijden de treinen tussen het station de Koerbelt aan de Arend Baanstraat en de loods aan de Markeloseweg in een halfuursdienst heen en weer. Opstappen kan op beide locaties. Bij de loods zijn koffie, fris en kleine versnaperingen alsook souveniers te verkrijgen.

De reguliere rijdagen zijn in april, mei, juni, september en oktober de tweede en laatste zaterdag van de maand, in juli en augustus rijden we elke zaterdag. In de mei-, de bouw- en de herfstvakantie wordt er ook doordeweeks gereden op dinsdag- en donderdagmiddag. Zie voor nadere informatie onze site www.leemspoor.nl.

Bijzondere rijdagen zijn Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinsterdag en de laatste zaterdag van september, het Smalspoorgala. Op Hemelvaartsdag is er weer de traditionele happening op het Witte Veldje met antieke trekkers en stationaire motoren. Op Tweede Pinksterdag worden bij de loods een aantal modelbanen opgesteld. Tijdens het Smalspoorgala in september worden, als gebruikelijk, locomotieven van de diverse musea uit Nederland en Duitsland verwacht om hun ritten te maken in de Rijssense bossen.

Buiten het rijden met de trein kunt u ook zien hoever we zijn met het restaureren van materieel en het bouwen van een nieuwe stalling. Activiteiten die we dankzij hulp van sponsoren, donateurs en subsidiegevers kunnen realiseren.

Ga terug...