Struinen door de nieuwe natuur rond Het Overveen - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assuranti├źn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Struinen door de nieuwe natuur rond Het Overveen

Geplaatst op: 28-03-2015 |

In het afgelopen jaar is het gebied Overtoom/Middelveen drastisch veranderd. Weilanden maakten plaats voor nieuwe natuur en het gebied is nu een verbinding tussen de Sallandse Heuvelrug, de Borkeld en het Elsenerveld.

Het aanwezige kwelwater biedt een voedingsrijke bodem voor zeldzame flora waardoor insecten en op hun beurt bijzondere vogelsoorten worden aangetrokken. Het I.V.N. heeft inmiddels al 140 soorten weide-en watervogels gespot. Er is een vogelkijkpunt geplaatst om de verscheidenheid aan vogels te spotten!

Vanaf 1 april elke 2 weken op woensdagavond (15 april,29 april, 13 en 27 mei, 10 juni enz.) organiseert Het Overveen een natuurwandeling door dit nieuwe prachtige natuurgebied. Om 19.30 uur wordt u verwacht bij Het Overveen aan de Veendijk 4 in Rijssen. U wordt ontvangen met koffie/thee/fris met een stukje appelgebak. Daarna begint onder begeleiding van een gids de wandeling van ongeveer 5 km. door het gebied.

De kinderen kunnen per gezin een verrekijker meenemen voor de tocht. Meer informatie over de wandeling kunt u opvragen bij Ans Altena, tel. 0548-542364.

Het Overveen biedt de mogelijkheid om een of meerdere dagen van deze natuur te genieten. Bloemen en planten die zeldzaam of helemaal nieuw zijn in dit deel van het land, ze groeien nu welig. Orchidee├źn, snavelzegge en klokjesgentiaan lokken veel insecten. Het gebied is daardoor inmiddels een walhalla voor vogelspotters. Middels het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk genieten bezoekers van het gebied. Daarnaast is Het Overveen het startpunt voor Paardrijnetwerk Twente. Via een speciaal pad kan men ook een bezoek brengen aan de Vogelkijkhut. De uitkijkpost is geheel rolstoelvriendelijk en bezoekers hebben hier in alle rust mogelijkheid om vogels te spotten.

Bij Het Overveen kan men uitrusten op het terras met koffie of thee met appelgebak, boerderij-ijs of een andere versnapering. Daarnaast biedt men hier de mogelijkheid om meerdere dagen te genieten van de natuur door een verblijf in een van de plattelandsappartementen.

Het Overveen is geheel rolstoeltoegankelijk. De Overtoom/Middelveen ligt op de route van wandelnetwerk Twente en de Fietsknooppunten. Daarnaast kan men vanaf hier zelf een route te paard uitzetten of het Wereldtijdpad wandelen.

Ga terug...