Spetterende afsluiting examenweek Muziekschool door Laura Troost - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Spetterende afsluiting examenweek Muziekschool door Laura Troost

Geplaatst op: 29-03-2015 |

Meer dan honderd leerlingen van de Rijssense Muziekschool deden afgelopen week examen voor het behalen van een diploma of getuigschrift.

Gemiddeld duurt het twee tot drie jaar voor een leerling het A-diploma kan halen. De doorzetters halen daarna nog B en C, maar slechts een enkeling brengt het tot het D-diploma. Muzikaal wordt dan een niveau gevraagd dat vergelijkbaar is met het toelatingsexamen voor het conservatorium. Als afsluiting van de examenweek verzorgde de 17-jarige pianiste Laura Troost een openbaar examenconcert voor het behalen van dit D-diploma. Haar verrichtingen werden beoordeeld door een commissie van vier vakdocenten, waaronder de in Rusland geschoolde muziekpedagoge Vika Afanasieva. De commissie was vol lof over het spel van Laura en beloonde haar met zeer hoge cijfers en het predikaat “cum laude”. Het examenconcert vond plaats in de Dutch Music Barn in Markelo, een intieme concertzaal op het boerenerf.

Op 18 april verzorgt Laura Troost samen met het ensemble Aquaflûte en organist Ard Jan Koster een concert in de Onze Lieve Vrouwe-basiliek in Zwolle, ’s middags om 15.30 uur. De diploma’s van de Muziekschool worden uitgereikt tijdens het laureatenconcert op donderdag 23 april in de grote zaal van het Parkgebouw.

Ga terug...