Expositie Henk Mulder in bibliotheek - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Vandaag Lokaal
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Expositie Henk Mulder in bibliotheek

Geplaatst op: 27-06-2006 |

Tot 7 augustus exposeert de Holtense schilder Henk Mulder (1948) in de bibliotheek in Rijssen. Er zijn twaalf realistische stillevens tentoongesteld.

Na de middelbare school kwam Henk Mulder in de wereld van de fotografie terecht. Hij bepaalde alle vakdiploma’s en vestigde zich als zelfstandig fotograaf. Fotografie had voor Henk echter een aantal creatieve beperkingen, waardoor hij zich ging verdiepen in de schilderkunst. Hij probeerde allerlei materialen en kunstrichtingen uit. Het ambachtelijk realisme won het van allerlei modernismen. De schilderkunst van Henk Mulder is geïnspireerd op de klassieke 17e eeuwse schilderkunst.
Henk schildert landschappen, portretten en interieurs, maar zijn grote passie is het stilleven. Hij probeert de dingen zo neer te zetten dat het niet geëtaleerd lijkt, maar natuurgetrouw zoals je het op de keukentafel zou kunnen aantreffen.
Henk Mulder schildert vaak in Zuid-Frankrijk en geeft workshops en lessen in traditioneel en ambachtelijk schilderen.

Ga terug...