Eerste winst R.K.S.V. 1 in 2015 - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Eerste winst R.K.S.V. 1 in 2015

Geplaatst op: 30-03-2015 |

De mannen van Marcel Brinks en Marco Schuiterd hebben drie hele belangrijke punten weten te behalen in de uitwedstrijd tegen sv Juliana’32. In een wedstrijd waarin beide ploegen voorzichtig speelden zonder veel grote kansen zat het venijn in het laatste kwartier. De grootste kans werd nog gemist, maar daarna scoorden de Rijssenaren driemaal en wonnen verdiend hun eerste wedstrijd van 2015.

In Hengelo troffen we een ploeg die een negental spelers mistten, daar waar wij steeds meer afwezigen terug krijgen. Sander Bruins en Jesse Verharen zijn op de weg terug en we hopen ze de laatste wedstrijden nog te kunnen gebruiken. Adrian Kwintenberg was afwezig in verband met een vrijgezellendag. De eerste helft startte leuk met binnen vijf minuten enkele aanvallende acties voor beide doelen. Hierna ging de storm snel liggen, was de thuisploeg de eerste 25 tot 30 minuten iets beter zonder echt kansen te creëren. De oranjehemden stelden daar zelf ook niet veel tegenover, behalve enkele voorzetten en kansen die recht op de keeper afkwamen of over werden geschoten. Ruststand van 0-0 was daarom niet onlogisch te noemen, beide ploegen wouden wel maar lieten weinig goeds zien.

Na rust kwamen de Rijssenaren goed uit de kleedkamer en wisten een grote kans om zeep te helpen, Marthijn Schottert schoot vogelvrij vanaf tien meter over. Vlak hierna kwam de linksbuiten van Juliana’32 een meter tekort om een voorzet binnen te tikken. Anton Acis kwam na een uur spelen in het veld voor Myron Wolterink die zijn eerste basisplaats na anderhalf jaar blessureleed had. R.K.S.V. was buiten de eerste dertig minuten de betere ploeg, maar veel kansen leverden dit nog niet op. Na 77 minuten kwam toch de 0-1 op het scorebord toen Marthijn Schottert op enkele meters van de goal de bal aflegde op Anton Acis, de bal ging via een been van de verdediger in de kruising. De thuisploeg liet van zich gelden en wist te scoren, deze goal werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 84e minuut leek de winst binnen toen de 0-2 viel, nadat Gertjan Wilbers twee man uitkapte binnen de zestien werd zijn harde voorzet in eigen doel gewerkt door verdediger Bliji. Vlak voor tijd kon Wim Oosthoek de 0-3 aan laten tekenen, maar zijn inzet werd goed gekeerd door de keeper. De terugkomende bal werd afgelegd op Marthijn Schottert en via een prachtige stift zorgde hij voor het slotakkoord. Scheidsrechter Makkinga had de wedstrijd prima onder controle, hoefde in deze sportieve wedstrijd geen enkele kaart te trekken en floot na 94 minuten voor het einde.

Eindelijk een driepunter in 2015, een zeer welkome want we zijn nog niet veilig. Komende zaterdag spelen we thuis tegen PW uit Enschede die deze ronde verrassend wonnen bij Mariënberg met 1-2. Wij staan op dit moment zes punten boven hun, bij winst kunnen beide ploegen goede zaken doen. Kom ons aanmoedigen zaterdag 4 april vanaf 14:30 uur op sportpark De Koele, tot dan!

Opstelling R.K.S.V. 1:
Patrick Overdam, Colin de Jong (79. Jonathan Acis), Berjan de Wilde, Ruud Slagman, Jurgen Siemerink, Wim Oosthoek, Marthijn Schottert, Dave Loohuis, Myron Wolterink (59. Anton Acis), John Loohuis en Gertjan Wilbers (86. Mitchell Troost)

Ga terug...