Irresistible’ project via science center op De Clercqstraat - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Opgewekt!
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Irresistible’ project via science center op De Clercqstraat

Geplaatst op: 30-03-2015 |

CSG Reggesteyn werkt mee aan een project ‘informeel leren via een science center’: Irresistible. Eva Teuling en Jan Apotheker van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoeken hoe docenten hun lesmethoden kunnen verbeteren. In samenwerking met docenten en wetenschapscentra zijn verschillende lesmodulen ontwikkeld. De modulen gaan over bèta-onderwerpen. Door mee te doen, komen de vmbo-leerlingen van de W. de Clercqstraat in aanraking met actuele wetenschap via de nieuwste lesmaterialen.

De kaderleerlingen van de beroepsgerichte leerweg van het vierde leerjaar Sport, Dienst-verlening en Veiligheid doen mee aan het project. Het doel is de examenstof op een andere manier te herhalen. De vierdejaars werken over een bepaald onderwerp, zoals ‘voeding en vertering’, en maken hierover in hun klas een tentoonstelling. Zo doen ze bijvoorbeeld proeven waarbij ze de menselijke maag nabootsen en bekijken wat maagzuur met de melksuikers in melk doet. Hierbij gebruiken ze dan diverse soorten; geitenmelk, koemelk, babymelk, koffiemelk.

Ook leren ze debatten te voeren om uit te leggen hoe een en ander precies in elkaar steekt. De lessen aan de leerlingen maken inzichtelijk wat aan de modulen verbeterd kan worden en hoe docenten zich het beste op de lessen kunnen voorbereiden. Het onderzoek vindt plaats tijdens de normale lesuren.

Zie ook: rug.nl/sciencelinx/irresistible

Ga terug...