Blauw Wit ’66 en Oranje-Nassau delen punten - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit ’66 en Oranje-Nassau delen punten

Geplaatst op: 31-03-2015 |

Nadat Blauw Wit een 2-0 achterstand wist om te zetten in 2-3 voorsprong, verspeelde het net als vorige week in de lang bemeten blessuretijd toch nog twee punten en eindigde de wedstrijd in een overigens wel terecht gelijkspel 3-3.

Onder aanvoering van een pupil van de week, die groter was dan de, overigens goed leidende scheidsrechter Kaya, kwamen de spelers het kunstgras in Almelo op. Om stipt 15:06 begonnen Oranje-Nassau en Blauw Wit ’66 in natte en koude omstandigheden aan hun wedstrijd. De opening was voor de Oranje-Nassau, maar de eerste echte kans was voor Jordy Kamphuis die vrij het strafschopgebied in kon lopen. Zijn schot was echter te zacht en een simpele prooi voor doelman Veerhuis. In de tiende minuut antwoordde Oranje-Nassau met een goede aanval waarbij de 18-jarige Schuur van drie Blauw-Witters in de luren wist te leggen. Zijn inzet kwam via een kaats bij hem terug, waarna hij kon inschieten 1-0. In de fase hierna waren Oranje-Nassau en Blauw Wit '66 gelijkwaardig, waarbij er aan geen van beide kanten kansen ontstonden. Dit kwam vooral door het vele balverlies en het slordige spel van beide partijen. Na een half uur nam Oranje-Nassau wat meer initiatief dat na balverlies van Blauw Wit leidde tot een gevaarlijke counter, waarbij Arian Vorkink zijn doelman te hulp schoot op de doellijn. Even later moest Djowin het veld verlaten met een blessure en maakte Bart Bulsink na vier maanden, zijn come back binnen de lijnen. Dit had de nodige omzettingen tot gevolg. Ivan Schuppert werd linksback en Thomas Nijkamp kwam op het middenveld terecht. Voorin konden de Blauw Wit spelers de ballen niet goed vasthouden waarbij vooral Glenn vaak balverlies leed. Vlak voor de rust toonde Oranje-Nassau opnieuw een stukje effectiviteit. Van achteruit werd de lange bal over Remco op de linksbuiten gespeeld. Die aarzelde niet en schoot de bal hard voor. Daar stond spits Hondebrink om de bal bij de tweede paal binnen te schieten. Een ruststand van 2-0 waarbij Oranje-Nassau van de drie kansen er twee benutte.

In de tweede helft liet Blauw Wit meteen zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Het begon goed met gelijk een goede kans voor Thomas na een goede steekpass van Edwin. Helaas schoot Thomas recht op de keeper, maar het was het sein dat Blauw Wit zich nog niet gewonnen gaf. Helaas wist Blauw Wit de goede start niet vol te houden en langzaam trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Oranje-Nassau kreeg in korte tijd drie geweldige kansen, waarbij steeds de goed keepende William Kolkman een sta in de weg bleek. Met goede reddingen hield hij Blauw Wit in de wedstrijd. De wedstrijd werd opener en er ontstonden aan beide kanten meer kansen. Ook de voorwaartsen van Blauw Wit kwamen beter in de wedstrijd. Daar waar Glenn de eerste helft vooral opviel door balverlies, viel hij de tweede helft vooral op door zijn acties en zijn dreiging. Ook Edwin speelde de tweede helft beter en was met Jurgen en Thomas de baas op het middenveld. In de 67e minuut zag Glenn na een goede actie zijn schot in het zijnet verdwijnen. Even later was het Thomas die na een vrije trap de bal op Edwin kon kaatsen. Die schoot helaas langs de verkeerde kant van de paal net naast. Weer twee minuten later was het wel raak toen Glenn een voorzet van rechts afleverde bij Jordy, die via een tegenstander raak kon schieten 2-1. Deze aansluitingstreffer smaakte naar meer en het was vooral Blauw Wit dat in deze fase het spel dicteerde. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker. Helaas moest Arian daarbij met een blessure het veld verlaten en kwam Jacco hem vervangen. In de 75e minuut kreeg Blauw Wit dan eindelijk loon naar werken toen Edwin een vrije trap mocht nemen. Deze wist de Oranje-Nassau doelman nog tot corner te verwerken. Uit die corner, van Edwin Bolink, wist Gijs Klein Nagelvoort geheel vrijstaand raak te koppen 2-2. Even later is er de kans op de 2-3 toen een voorzet net iets te hard was en zowel Jordy als Glenn te laat waren om de bal binnen te glijden. In de 85e minuut maakte een Oranje-Nassau verdediger hands. Ui t de indirecte vrije trap wist Thomas via de muur de 2-3 te maken. De moegestreden Glenn ten Berge werd vervangen door Geert Veneklaas Slots voor de laatste minuten. Die laatste minuten waren er veel meer dan de aanhang van Blauw Wit lief was, want na tien minuten blessuretijd was er een scrimmage voor het Blauw Wit doel. Waar de Blauw-Witters vooral oog hadden voor hun geblesseerde teamgenoot, keek Oranje-Nassau spits Hondebrink vooral naar de bal en wist zo alsnog de 3-3 te maken. Komende zaterdag wacht Blauw Wit de meest belangrijke uitwedstrijd van dit seizoen. In Mariënberg wacht de strijd om de tweede periode. Dat de thuisploeg gemotiveerd is zal na de nederlaag tegen P.W. 1885 duidelijk zijn. Blauw Wit wacht een hels karwei!

Opstelling: William Kolkman, Remco Stam, Arian Vorkink (Jacco van Alst) , Gijs Klein Nagelvoort, Djowin Meijerink (Bart Bulsink), Ivan Schuppert, Jurgen van Dijk, Edwin Bolink, Glenn Ten Berge (Geert Veneklaas Slots), Jordy Kamphuis en Thomas Nijkamp.

Ga terug...