Met de racefiets over de Sallandse Heuvelrug - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Met de racefiets over de Sallandse Heuvelrug

Geplaatst op: 01-04-2015 |

Wielervereniging Holten houdt zondag 12 april voor de 36e keer de Holterbergtoer. Deze toertocht, die afstanden heeft van 80, 115 en 150 kilometer, kent een zeer heuvelachtig parcours waardoor er dus flink moet worden geklommen. Voor menig fietser vormen de vele beklimmingen een sportieve uitdaging. Zeker voor de fietsers die een week later deelnemen aan de Amstel Gold Race voor recreanten is de Holterbergtoer een mooie gelegenheid om te testen hoe de klimcapaciteiten er voor staan. Een jaar geleden namen er zo’n 1300 fietsers deel aan deze tocht door het heuvelland.

In vergelijking met afgelopen jaar is er in de omgeving van de Lemelerberg een kleine routewijziging doorgevoerd. Iedereen mag aan de tocht deelnemen, men hoeft dus geen lid te zijn van een fietsvereniging. Er is geen voorinschrijving mogelijk, deelnemers moeten zich tijdens de dag van de organisatie aanmelden in sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. De starttijden voor de 80- en 115 kilometer route is tussen 7.30 en 10.00 uur. De fietsers die deelnemen aan de langste afstand van 150 kilometer gaan tussen 7.30 en 9.00 uur van start. Na afloop kan men gebruik maken van de douche- en kleedgelegenheid in de sporthal.
De deelnamekosten bedragen 4,00 euro voor de 80 kilometer, 5,00 euro voor de 115 kilometer en 6,00 euro voor de 150 kilometer. Fietsers die in het bezit zijn van een z.g. FietsToerKaart van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) krijgen een euro en bij de langste afstand zelfs 2 euro korting. De NTFU-leden kunnen ook inschrijven d.m.v. de snelle methode Scan & Go.

De 3 afstanden die tijdens deze Holterbergtoer in eigen tempo kunnen worden afgelegd lopen grotendeels samen. Hieronder volgen korte beschrijvingen van de verschillende routes:
80 kilometer route: Deze fietsers gaan meteen in noordelijke richting. Via de Holterberg, Luttenberg en Lemelerberg wordt de rust -even ten zuiden van Ommen- bereikt. Hierna gaat men via Archem door een open landschap met verspreide bomengroepjes en goed onderhouden houtsingels via een vrijliggend fietspad langs de rivier de Regge, naar de heuvelachtige slotkilometers. Via de Hellendoornseberg en wederom de Holterberg wordt de finish in Holten weer bereikt.
115 kilometer route: Na omzwervingen in de Beuseberg en de Borkeld rijdt met richting de steile Markeloseberg en na bijna 35 kilometer wordt bovenstaande route van de 80 kilometer gevolgd.150 kilometer route: De fietsers op de langste afstand volgen eerst enkele kilometers dezelfde route als de fietsers op de middenafstand, maar daarna moet men eerst in de driehoek Markelo – Rijssen – Goor, veel “vals plat” overwinnen. De route voert hier langs enkele typische boerenherbergen en oude boerderijen door een glooiende omgeving. In Markelo voegt men zich weer bij de hierboven beschreven 115 kilometer-route.

Onderweg passeren alle deelnemers een verzorgingspost waar men op drinken en een versnapering wordt getrakteerd. De gehele route is bepijld en men ontvangt daarnaast ook nog een gedetailleerde routebeschrijving.

Voor informatie kunt u contact met Jan Scheperman opnemen. Telefonisch via 0548-361809 (thuis) of 06-47396159 (mobiel)​

Ga terug...