Groot bevrijdingsconcert in de Schildkerk voor 70 jaar bevrijding van Rijssen - Radio 350

Groot bevrijdingsconcert in de Schildkerk voor 70 jaar bevrijding van Rijssen

Geplaatst op: 02-04-2015 |

Het Hervormd Kerkkoor, gemengd koor Pursang en Muziekvereniging Wilhelmina slaan de handen ineen voor een groots bevrijdingsconcert op donderdag 9 april. Het concert begint om 19.30 uur in de Schildkerk. Op 9 april is het precies 70 jaar geleden dat Rijssen door de Canadezen is bevrijd. Ter gelegenheid van dit kroonjaar hebben de uitvoerenden dit concert samengesteld in samenwerking met het Comité Herdenkingen Rijssen. Het programma staat geheel in het teken van oorlog en bevrijding.

Programma
Het blaasorkest van Wilhelmina speelt een aantal passende werken waaronder de indrukwekkende Story of Anne Frank van Otto M. Schwarz. Daaraan werkt violiste Symone Boerstoel mee. Ook het Hervormd Kerkkoor en Pursang hebben een stukken voorbereid die horen bij de tijd van herdenken en vieren. Tussen de muziekstukken lezen leerlingen van de Rijssense scholen gedichten voor die zij gemaakt hebben over het thema 70 jaar bevrijding. Ook zijn er verschillende samenzangmomenten. De avond wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. Scouting Rijssen is aanwezig om het concert organisatorisch in goede banen te leiden.

Op 9 april is de Schildkerk open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op site van muziekvereniging Wilhelmina: www.wilhelminarijssen.nl Het Comité Herdenkingen Rijssen beschikt ook over een Facebookpagina met uitgebreide informatie over alle herdenkingsactiviteiten in dit kroonjaar facebook.com/herdenkingenrijssen

Ga terug...