Groen en gezondheid op Streekmarkt Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Groen en gezondheid op Streekmarkt Holten

Geplaatst op: 02-04-2015 |

Zaterdag 11 april organiseert Stichting Duurzaam Holten de Streekmarkt in het centrum van Holten. Dit jaar onder leiding van twee nieuwe organisatoren die meteen de Streekmarkt in een vernieuwd jasje hebben gestoken. Zo is er onder meer een Gezondheidsplein dit jaar, is er een ruim aanbod van stekplantjes en doet Voedselbank West Twente voor het eerst mee.

Mieke Urff en Dave Stoeten hebben dit jaar voor het eerst de organisatie van de Streekmarkt samen op zich genomen. Voorgaande edities waren zij al betrokken bij de organisatie, maar vooral achter de schermen. Was de markt in voorgaande jaren vooral een combinatie van streekproducten en informatie over duurzaamheid, deze voorjaarseditie hebben Mieke en Dave gekozen om er echt een Streekmarkt van te maken waarbij groen en gezondheid centraal staan. ‘Er zijn zo’n 25 standhouders met diverse streekproducten variërend van honing en Twentse wijn tot jams, chutneys en ijs. Ook kunnen bezoekers hier stekplantjes als pompoen, courgette, slasoorten, prei, aardbeien en kruiden voor hun eigen groentetuin kopen. Dat wordt onder meer door onze vrijwilligers van de Buurtmoestuin verzorgd. En wie zijn tuingereedschap nog in orde moet maken voor het nieuwe tuinseizoen, kan terecht bij het Repair Café voor het slijpen van eenvoudige snoeischaren en schoffels.

Het gezondheidsaspect komt terug in het Gezondheidsplein. Hier kun je onder meer een handmassage nemen en vind je veel informatie over homeopathie, huid -en mondverzorging.’ Het duurzame aspect is echter niet helemaal verdwenen van de markt. Geïnteresseerden voor zonnepanelen kunnen zich bij Stichting Duurzaam Holten laten informeren over de nieuwe zonnepanelenactie en zich eventueel ook direct inschrijven. Rond 12.00 uur begint tevens een zwerfvuilactie waarbij kinderen en hun ouders kunnen meehelpen zo veel mogelijk zwerfvuil te verzamelen. Dave: ‘Leuk om te melden is dat kinderen van de Regenboogschool de afgelopen weken druk zijn geweest met een zwerfvuilproject. Ze hebben diverse kunstwerken gemaakt waarvan de mooiste op de Streekmarkt te bewonderen is. En over kinderen gesproken, om 10.30 en 11.30 treedt jongerenkoor TOF uit Holten op.’

De Streekmarkt vindt plaats zaterdag 11 april op de Smidsbelt in Holten van 10.00 tot 16.00 uur, toegang is gratis. Het programma en een overzicht van deelnemers staat op www.duurzaamholten.nl.

Ga terug...