Tweede editie Historisch Festival Almelo - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Playing
Straks
13:00 - 14:00 uur
Koster in het Weekend
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Tweede editie Historisch Festival Almelo

Geplaatst op: 03-04-2015 |

Op 17, 18 en 19 april a.s. vindt in het Schelfhorstpark in Almelo weer het Historisch Festival Almelo plaats. Een uniek evenement waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma voor jong en oud. Hoogtepunt is de Slag om Ruigenrode waarbij re-enactors een veldslag naspelen in Napoleontische stijl op zaterdag- en zondagmiddag.

Ongeveer 700 re-enactors uit heel Europa slaan vanaf vrijdag 17 april hun tentenkamp op in het park en nemen zij bezoekers mee terug in de tijd. Het doel: meer kennis over de geschiedenis en cultuur rond deze Napoleontische periode. Dit doen ze onder andere door zich helemaal in te leven in die tijd. Ze dragen authentieke kleding, slaan hun tenten op in authentieke kampementen en spelen veldslagen na met wapens uit die tijd.

Op zaterdag begint het festival om 11.00 uur. De kampementen zijn geopend voor het publiek, er is een speciaal Kinderplein ingericht, er is een vogelshow en er zijn diverse muziekoptredens. Bezoekers kunnen genieten van historische activiteiten, zoals een historische bruiloft en in het strodorp oude ambachten bekijken. Om 15.00 uur begint de Slag om Ruigenrode. Een waar spektakel waarbij een veldslag in Napoleontische tijd wordt nagespeeld. Aansluitend is er een parade en zijn er muziekoptredens. Vanaf 17.30 uur kunnen bezoekers gezamenlijk met de re-enactors een hapje eten en daarna wordt een feestavond georganiseerd op het horecaplein.

Ook op zondag begint het festival om 11.00 uur met diverse historische demonstraties door de re-enactors. Dan zijn zowel de kampementen, het Kinderplein als het strodorp te bezoeken. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld kijken naar een lunch van de Gegoede Burgerij, Napoleon en Willem van Oranje en zien hoe een veldhospitaal in die tijd functioneerde. Voor de kinderen is er een verteltheater, een speurtocht en zij kunnen meedoen aan een rondleiding onder begeleiding van een re-enactor. Na de historische paardenshow begint de Slag om Ruigenrode om 14.00 uur met aansluitend een parade van alle groepen. Om 16.00 uur is het programma afgelopen en breken de re-enactors hun kampementen weer op.

Het complete programma en meer informatie kunt u vinden op www.historischfestivalalmelo.nl

Ga terug...