Kampioenschap Heren 1 en Meiden A2 Mintonette verzilverd - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Playing
Straks
13:00 - 14:00 uur
Koster in het Weekend
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kampioenschap Heren 1 en Meiden A2 Mintonette verzilverd

Geplaatst op: 05-04-2015 |

De meiden A2 moesten uit spelen in Hengevelde en haalden daar exact de twee punten die nodig waren om kampioen te worden. Helaas zijn de overige punten naar de winnende tegenstander gegaan. Omdat het team niet compleet kon spelen en de wedstrijd niet thuis was, is er ingetogen gevierd. De echte finale zal op 17 april thuis gehouden worden.

De heren speelden wel thuis, een uitwedstrijd omdat de tegenstander de wedstrijd had verzet maar geen eigen zaalruimte had. Er was toch wel enige spanning in het spel te bespeuren bij de mannen van Heren 1.

De eerste set ging nog voorspoedig met een eindstand van 25-18. In het begin van de tweede set kwam een deel van meiden A2 binnen die de heren kwamen aanmoedigen. Dit ontging de heren niet en ze startten samen met het publiek het kampioenslied in wat de meiden een prachtige ontvangst gaf. Even later was er een zeer vervelend moment en viel een middenaanvaller uit met een gescheurde achillespees. Dit verlies had een behoorlijke impact binnen het team, het spel werd ongeconcentreerder. Gelukkig hielden ze hun hoofd voldoende koel en wonnen ze deze set met 25-21.

Het kostte het massaal toegestroomde publiek in de derde set nog even nagelbijten. Van kwaliteitsverschil was geen sprake meer. Het ging continue gelijk op, dan weer de een en dan weer de ander een paar puntjes voor. Met strijdlust en vereende krachten maar ook de aanmoedigingen van de kant, sloot Mintonette deze beslissende set af met 26-24 en kwam er de welverdiende ontlading bij de mannen. Kampioensshirts werden uitgedeeld en er kwamen de sportieve felicitaties van de tegenstander Polstars, inclusief een attent en zeer gewaardeerd drinkbaar cadeau. Er werd even een moment genomen om foto’s te maken en vervolgens moest natuurlijk nog een vierde set worden gespeeld.

De vierde set werd gestart met een opslag van een geblesseerde spelverdeler die onder applaus zijn laatste opslag voor dit team deed omdat hij door deze blessure gedwongen is met volleybal te stoppen. Mintonette kon zich in de vierde set niet voldoende opladen om nog voor de volle winst te gaan. De set ging met een stand van 21-25 naar de tegenstander uit Reutum.

Na afloop van de wedstrijd kwamen de felicitaties en cadeaus van het publiek waaronder het bestuur, de TC, familie, vele leden van diverse Mintonette-teams en een vertegenwoordiger van de sportraad.

Ga terug...