Grootste paasvuur van Nederland in Espelo - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Grootste paasvuur van Nederland in Espelo

Geplaatst op: 05-04-2015 |

Het is ze weer gelukt. De boakebouwers van Espelo hebben net als vorig jaar het grootste paasvuur gebouwd. En dat betekent ook meteen de eer van 'grootste boake van Nederland'. De strijd om het hoogste paasvuur ging dit jaar tussen Espelo en Dijkerhoek.

Het werd een nek-aan-nekrace, want door het stormachtige weer en vele regen werd het bouwen de laatste dagen flink vertraagd. De vrijdag voor de keuring stonden de jongens van Dijkerhoek al om 06.00 uur 's ochtends op de steigers. Daar gingen ze voor de 20 meter. Ook in Espelo waren ze ook van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat druk in de weer om nog zoveel mogelijk snoeihout te verwerken. Hoogte is echter niet alleen bepalend voor de titel 'grootste paasvuur 2015'. Ook de omtrek en de inhoud tellen mee. Via een bepaalde formule bepaalt de jury wie het grootste paasvuur heeft. De boakebouwers van Espelo hielden het dit jaar op 18 meter en dat bleek uiteindelijk ook genoeg om de prijs voor grootste paasvuur 2015 in de wacht te slepen. Traditiegetrouw maakte de jury afgelopen zaterdag een rondje langs de vier paasvuren van Holten. In Holterbroek deden de boakebouwers hun uiterste best om het de jury naar de zin te maken. En dat leverde ze de prijs voor 'beste ontvangst van de jury' op.

De prijs voor het mooiste boake van Holten is dit jaar voor de Beuseberg.

Ga terug...